Home Gadgets Maximum AI: Adobe MAX trapt af met nieuwe RTX-versnelde Adobe Lightroom-functies, NVIDIA Studio Session en meer

Maximum AI: Adobe MAX trapt af met nieuwe RTX-versnelde Adobe Lightroom-functies, NVIDIA Studio Session en meer

by Jos Vis

De belangrijkste creativiteitsconferentie van Adobe, Adobe MAX, gaat vandaag van start en inspireert creatieven uit de hele de wereld over hoe ze hun ideeën tot leven kunnen brengen.

Adobe kondigde twee nieuwe krachtige AI-maskeerfuncties aan voor Adobe Lightroom en Lightroom Classic, versneld door NVIDIA RTX GPU’s. Deze nieuwe functies, de nieuwste Studio-laptops en meer worden ondersteund door de oktober NVIDIA Studio Driver die vandaag is uitgebracht.

NVIDIA Studio is klaar om virtuele deelnemers van Adobe MAX te informeren over hoe ze creatieve workflows kunnen superchargen met een speciale sessie, on-demand video’s en meer.

MAXimum Excitement
De show startte met een groot aantal spannende aankondigingen voor creators die Adobe Creative Cloud en Substance 3D-apps gebruiken.

Nieuwe functies in Adobe Lightroom en Lightroom Classic brengen krachtige AI in de handen van meer creators. Select Subject, dat mensen isoleert, en Select Sky, om skylines vast te leggen, zijn AI-gestuurde maskeertools die het beste werken op NVIDIA RTX GPU’s.

Zelfs de meest geavanceerde kunstenaars hebben veel tijd nodig om maskers met de hand te maken en te verfijnen. Met vooruitgang in AI, hoeft dat niet langer het geval te zijn. NVIDIA RTX GPU’s versnellen deze baanbrekende functies.

Adobe Premiere Elements krijgt de Auto Reframe-functie van Premiere Pro en Rush, aangestuurd door Adobe Sensei, om automatisch het belangrijkste deel van opnamen te framen bij het aanpassen van beeldverhoudingen voor sociale media. Reframen van video met RTX-technologie gaat nu tot 3x sneller dan met een CPU alleen.  

Eerder dit jaar bracht Adobe de Substance 3D-collectie uit – inclusief Stager, Sampler, Designer en Painter. Adobe Substance 3D Stager maakt het eenvoudig om 3D-scènes te ensceneren voor het genereren van productshots. 

Exclusieve NVIDIA RTX-versnelde ray tracing zorgt voor scherpere graphics in de viewport en versnelt fotorealistische interactieve beeldrendering – tot 11x sneller dan met een CPU alleen – waardoor 3D-artiesten waardevolle tijd kunnen vrijmaken.  

NVIDIA Studio naar de MAX 
We beginnen Adobe MAX met de sessie Creating Marbles RTX with Substance 3D and NVIDIA Omniverse, live op 26 oktober van 19:30 tot 20:00 uur.  

Jacob Norris, lead environment artist bij NVIDIA, zal een blik achter de schermen werpen op hoe NVIDIA-artiesten de Marbles RTX-playable demo in minder dan twee maanden hebben gemaakt. Ontdek hoe het team Substance 3D Painter-functies gebruikt en krijg NVIDIA Omniverse-tips voor het maken van interactieve minigames en het bereiken van real-time hyperrealisme.

Drie on-demand NVIDIA Studio tutorial video’s zullen debuteren op Adobe MAX: 

  • Work Faster With Real-Time Ray Tracing & AI in Adobe Substance – over hoe RTX versnelde ray tracing te gebruiken om ontwerpen snel te visualiseren en aan te passen, terwijl een snellere rendering output mogelijk wordt. 
  • Unmask AI! Learn About New Masking Tools in Adobe Lightroom – nieuwe RTX-versnelde Select Sky en Select Subject masking tools genereren zeer verfijnde masks in seconden. 
  • Create Amazing Landscapes in Seconds With NVIDIA Canvas – leer meer over de revolutionaire AI schilderapplicatie NVIDIA Canvas, aangedreven door de HP ZBook Studio en NVIDIA RTX GPU’s, en hoe u gemakkelijker ideeën kunt ontwikkelen. 

NVIDIA Studio werkt samen met P.S. ARTS, een non-profitorganisatie die kunsteducatie verzorgt op openbare scholen en in gemeenschappen. Voor elke klik op de Studio-sponsorpagina tijdens Adobe MAX wordt namens u een bijdrage van €1 (tot €25.000) gedaan aan P.S. ARTS.  

Registreer vandaag nog voor toegang tot de Creating Marbles-sessie en waardevolle educatieve tools – maar ook om deel uit te maken van de bijdrage aan P.S. ARTS en de populaire Adobe MAX game-giveaway met spannende prijzen van NVIDIA en Adobe. 

Creative App Updates en de nieuwste Studio Driver 
De Studio Driver van oktober biedt ondersteuning voor de nieuwe Adobe-functies plus app-updates voor fotografie-denoising en livestreaming.  

De update van vorige week voor DxO PhotoLab 5, fotobewerkingssoftware met DeepPRIME-technologie met AI, vermindert de digitale ruisonderdrukking in foto’s die zijn genomen bij weinig licht en andere omstandigheden.  

Traditionele methoden gebruiken bestaande pixels om ruis op te ruimen en kunnen resulteren in troebele resultaten, maar met Tensor Core versnelde DeepPRIME, behoudt DxO PhotoLab 5 meer details met scherpere resultaten, sneller. 

De integratie van Tensor Core AI in DeepPRIME verhoogt de denoising-snelheid drastisch, met name bij batch-export, en levert tegelijkertijd scherpere resultaten op met meer details.

In een andere recente update integreerde Gamecaster livestreaming software Noise Removal, aangestuurd door NVIDIA Broadcast. Nu kunnen content creators verschillende ruisverwijderingsniveaus instellen per audiobron, wat kan resulteren in een verhoogd niveau van afstellen om de productiewaarde van livestreams van games te verbeteren. 
 
Download de oktober NVIDIA Studio Driver (release 472.39) via GeForce Experience of via de driver-downloadpagina voor de nieuwste prestatie-optimalisaties en ondersteuning. 
 
Herfst brengt spannende nieuwe Studio-systemen 
NVIDIA Studio laptops en desktops zijn speciaal gebouwd met levendige kleurendisplays, razendsnel geheugen, substantiële opslag en krachtige NVIDIA RTX GPU’s om creatieve workflows te stimuleren. 
 
De nieuwe Microsoft Surface Laptop Studio combineert hoge prestaties en veelzijdigheid. Hij is voorzien van een aangepast hoekig beeldscherm, is “geweldig voor creatieve professionals”, aldus WIRED, en is vanaf vandaag te koop.  

HP heeft de ENVY 34-inch all-in-one desktop aangekondigd, gebouwd voor content creatie met maximaal GeForce RTX 3080 graphics. Veel creators kijken uit naar de aankomende pc-release, die Windows Central de “meest complete AIO” noemde. 

Een andere populaire keuze voor ontwerpers is de Asus ProArt Studiobook 16 OLED, voorzien van NVIDIA RTX A5000 graphics. Dit model, dat binnenkort uitkomt, kreeg hoge cijfers van PC Mag voor zijn “veelzijdige invoerschijf en 4K OLED-scherm tot zijn hoogwaardige NVIDIA-componenten.” 

Bekijk de nieuwste NVIDIA Studio laptop- en desktopopties in de Studio Shop
 
GTC, Yeah You Know Me
De wereldwijde technologieconferentie NVIDIA GTC is terug van 8 tot 11 november en brengt de vernieuwers, onderzoekers en artiesten samen die onze wereld vormgeven met de kracht van AI, computer graphics en meer. 
 
Creatieven kunnen zich hier gratis registreren en sessies verkennen die zijn toegespitst op contentcreatie. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x