That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC

Legendarische RuneScape soundtrack krijgt vinylrelease

De iconische muziek van RuneScape en Old School RuneScape krijgt met de albums RuneScape: The Orchestral Collection en RuneScape: Original Soundtrack Classics voor het eerst een officiële release en is vanaf nu digitaal verkrijgbaar. Deze twee albums komen bovendien uit op cd en vinyl en zijn het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen game-uitgever Jagex en muziekuitgever Laced Records. RuneScape: The Orchestral Collection en RuneScape: Original Soundtrack Classics zijn vanaf nu op cd en vinyl te pre-orderen op de website van Laced Records.

Abbey Road, Philharmonia Orchestra en Slowaaks Filharmonisch Orkest
RuneScape: The Orchestral Collection neemt luisteraars mee op een klassieke reis naar Gielinor, de spelwereld van RuneScape. De muziek is opnieuw gearrangeerd door componist James Hannigan (Harry Potter, Command & Conquer, Dead Space 3), die met zijn werk onder andere is bekroond met een BAFTA-award. De uitvoering werd verzorgd door The Philharmonia Orchestra in de wereldberoemde Abbey Road Studios in december 2017, en door het Slowaaks Filharmonisch Orkest in Bratislava in 2012. De nummers van de Abbey Road-sessies zijn allemaal nieuwe composities of nieuwe arrangementen van klassieke tracks, waarvan vele hun debuut maken op het album.

Een feest der herkenning
RuneScape: Original Soundtrack Classics bevat de 24 meest geliefde tracks van Old School RuneScapeen de vroege dagen van RuneScape. Het album is op zo’n manier gerangschikt, dat het lijkt alsof het jouw eerste tocht door Gielinor volgt. De cd en digitale versie bevatten zelfs 19 bonusnummers, vol met nog meer klassiekers. De digitale versie wordt gratis meegeleverd met de vinylversies als je deze pre-ordert, dus je kunt al gelijk genieten van jouw favoriete nummers.

Guinness World Record
RuneScape houdt momenteel het Guinness World Record voor het grootste aantal originele muziekstukken in een videogame (inclusief uitbreidingen) met 1.198 tracks (juli 2017). Dit aantal is het afgelopen jaar zelfs gegroeid tot 1.228. De uitgave van deze muziek is het directe gevolg van een online peiling in 2017, waarin ruim 15.000 leden van de RuneScape-community hun favoriete nummers kozen en aangaven dat zij uitkeken naar een officiële release. “We zijn erg trots om houder te zijn van het Guinness World Record voor de meeste originele muziekstukken in een videogame,” zegt Guy Pearce, Director of Brand & Creative Production bij Jagex. “Deze releases laten de omvang zien van de muzikale reis die we hebben gemaakt en we hopen dat spelers uit het verleden, heden en toekomst ervan zullen genieten.”

Meer releases
Naast  RuneScape: The Orchestral Collection en RuneScape: Original Soundtrack Classics staan er de komende maanden nog twee albums op de planning, namelijk RuneScape: The Arc en RuneScape: Menaphos. “Jagex heeft een open dialoog met haar community, waarbij spelers worden betrokken bij de ontwikkeling van het spel en wordt geluisterd naar wat ze te zeggen hebben,” zegt Pearce. “De community vertelt ons al geruime tijd dat de muziek van RuneScape voor velen de soundtrack is voor hun jeugd en dat ze graag willen dat deze muziek gemakkelijker verkrijgbaar is. We zijn dan ook zeer verheugd dat we originele, huidige en klassieke versies van hun favoriete nummers uitbrengen met nieuwe, voorheen nooit eerder uitgebrachte versies van James Hannigan, die vorig jaar zijn opgenomen met het Philharmonia Orchestra op Abbey Road.”