Home Gadgets Leg de zomer perfect vast met de nieuwe Pentax K-70

Leg de zomer perfect vast met de nieuwe Pentax K-70

by Mark van Truijen

Hij lijkt eindelijk door te breken: de zomer. De tijd van het jaar om erop uit te gaan, nieuwe avonturen te beleven en dit alles vast te leggen om het thuis eindeloos opnieuw te kunnen ervaren. Maar echt mooie foto’s maakt je smartphone helaas niet, en je hebt – begrijpelijk – ook geen zin om je vakantiegeld te besteden aan een dure, grote camera. Gelukkig biedt de nieuwe Pentax K-70 een betaalbaar, compact en zomerproof alternatief.

De Pentax K-70 digitale spiegelreflexcamera is gemaakt om mee naar buiten te nemen. De camera ligt goed in de hand en heeft een extra goede grip, zelfs met handschoenen aan – mocht je in je vakantie liever de kou opzoeken. Het lcd-scherm is ook buiten goed zichtbaar en is snel aan te passen aan het lichtniveau. Foto’s maken in het donker is ook geen probleem: als je ogen aan het donker gewend zijn, zorgt rode verlichting ervoor dat je niet verblind wordt door het scherm. Handig, bijvoorbeeld voor het vastleggen van de sterrenhemel – iets wat met de ASTRO TRACER-functie helemaal kinderspel wordt.

image013

Met deze camera kun je alle kanten op. Een actieve vakantie? Het ingebouwde SR-systeem (Shake Reduction) minimaliseert trillingen, zodat elke foto scherp is. En het zorgt er ook voor dat elke zonsondergang mooi op de foto komt. Is je bestemming warm, droog en stoffig? Geen probleem, de camera is stof- en weerbestendig. Maar ook kou kan hij prima aan: temperaturen tot -10 graden Celsius doen hem niets. Je kunt zelfs je handen in de zakken houden: met de wifiverbinding sluit je de Pentax K-70 aan op je smartphone of tablet om hem van op afstand te bedienen. Eenmaal verbonden, kun je de foto’s en video’s downloaden op je smartphone en tablet en ze direct uploaden naar social media. Zo hou je het thuisfront op de hoogte, waar je ook bent.

Naast de omstandigheid dat de Pentax K-70 wel tegen een stootje kan, maakt hij natuurlijk ook gewoon perfecte foto’s. Met zo’n 24.24 effectieve megapixels is de resolutie superhoog, zelfs bij de maximale ISO-waarde van 102400. Met een sluitersnelheid van 1/6000 seconde maak je zo’n zes foto’s per seconde – ideaal als je foto’s wilt maken van snel bewegende onderwerpen als een sporter of een wild dier.

Ten slotte is het met de Pentax K-70 niet nodig om naast een fotocamera ook een videocamera mee te nemen, want hij filmt ook nog eens scherp. De ingebouwde stereomicrofoon zorgt voor levendige geluiden, waardoor het eenmaal thuis klinkt alsof je nog op vakantie bent.

De PENTAX K-70 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro. De K70 met 18 135 mm lens is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 999 euro en de 55 300 mm lens is apart verkrijgbaar voor 449 euro.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x