Home GamingAndroid Lead Concept Artist Destiny zorgt voor uitverkochte kick-off IT Talent College

Lead Concept Artist Destiny zorgt voor uitverkochte kick-off IT Talent College

by Mark van Truijen

In een afgeladen CitySense Utrecht kwamen maandagavond 200 IT-studenten bijeen voor de kick-off van IT Talent College. Jesse van Dijk, van origine Amsterdams maar werkzaam in Seattle, vloog speciaal voor het evenement naar Nederland om te vertellen over zijn loopbaan bij gameontwikkelaar Bungie. Van Dijk stuurt daar een team aan dat verantwoordelijk is voor de hitgame Destiny. Meindert Ekkelenkamp, Lead Concept Artist en 3D Game Art Instructor aan de HKU, verzorgde een demo over character design. De avond vormde het startschot voor een reeks inspiratieavonden gericht op educatie.

IT Talent College - Jesse van DijkInhoudelijke talks en demonstraties

Waar Meindert Ekkelenkamp vooral tips gaf bij het live animeren van een 3D character, richtte Jesse van Dijk zich meer op de filosofie achter Game Art. Van Dijk sloot zijn presentatie af met advies voor de studenten in de zaal die dromen over een carrière in de game-industrie. ‘Maak je studie af’ en ‘Laat zien dat je goed bent in wat je doet en dat je het echt wilt’. Op de vraag uit de zaal hoe Jesse omgaat met zogeheten artblock heeft hij een duidelijk antwoord. Het is de wijze les van de avond: ‘Ga door, altijd. Blijf volhouden en er zal iets goeds volgen’.

Game simulaties voor trainingsdoeleinden

Het Ministerie van Defensie en System Integrator Incentro namen deel aan IT Talent College om studenten inzicht te geven in de manier waarop zij gaming dagelijks toepassen. Defensie, die ter voorbereiding op missies gebruik maakt van game simulaties, gaf de deelnemers toelichting over hun trainingen. Incentro past serious gaming toe binnen de Google infrastructuur en daagde de aanwezige studenten uit daarover mee te denken.

Online platform

Om de inhoudelijke colleges, die een verlengstuk vormen op het reguliere onderwijs, voor iedereen toegankelijk te maken, zijn de opnames van de colleges kosteloos terug te kijken via www.ittalentcollege.com.

Volgende editie gaat over Security

Na het succes van de kick-off zal IT Talent College op 18 mei 2015 terugkomen. De tweede editie zal in het teken staan van IT security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met IT-studenten, top of the list sprekers en ruimte voor vragen.

IT Talent College - Meindert Ekkelenkamp

dFoto’s gemaakt door Floris Heuer

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x