Home Gaming ‘Ladies and gentlemen, start your engines’…. WRC 5 is terug

‘Ladies and gentlemen, start your engines’…. WRC 5 is terug

by Mark van Truijen

De licentie WRC is door de jaren heen een vaste waarde geworden binnen het gamelandschap. In plaats van op de lauweren te rusten en ieder jaar een nieuw aangepast deel uit te brengen, besloot ontwikkelaar Kylotonn Games het anders aan te pakken. Met WRC5 zetten zij de meest realistische en uitgebreide rallygame ooit neer.. WRC5 komt 9 oktober uit op Xbox One, Xbox 360, PlayStation®4, Playstation®3, PlayStation® Vita and PC.

Deze titel moet de standaard worden binnen het genre. Om dit te realiseren is er gebruik gemaakt van een nieuwe fysica en een rendering engine. Het resultaat is een rally-beleving als nooit te voren. Voorbeelden? Zand, asfalt, modder, sneeuw en ijs, voor de allereerste keer hebben wegoppervlakken écht invloed op het gedrag van een wagen. Het is aan de speler om de wagen af te stellen op de verschillende weersomstandigheden. Niet enkel de perfecte weergave van echte oppervlakken zorgt voor een realistische ervaring. De omgeving, de geluiden en zelfs spetters zijn niet van echt te onderscheiden. Dit is rally zoals het bedoeld is.

WRC5-game

De speler kan los gaan op meer dan 400 kilometer aan races (65 etappes). Dit brengt hem tot onder andere over de besneeuwde wegen van Zweden en de rotsachtige straten van Mexico. Het 2015-seizoen is hierdoor nog sprankelender en bovendien spannender als in voorgaande WRC-games. Ook hier staat keuzevrijheid centraal. Alle WRC, WRC2, WRC3 en Junior WRC coureurs, wagens en speciale etappes maken hun opwachting in WRC5. De game is speelbaar in zowel single- als multiplayer en mag zich met trots de eerste rallygame voor PlayStation 4 en Xbox One noemen. WRC5 is dit jaar de enige valide optie voor rallyfans. Een game die grenzen verlegt en enkel genoegen neemt met het hoogste erepodium.

De covers van WRC 5 zijn wereldwijd verschillend. Ieder territorium heeft zijn eigen ‘local hero’ op de voorkant prijken. De Benelux-versie van de game heeft niemand minder dan de Belgische coureur Thierry Neuville op de cover. De veteraan debuteerde in 2007 in de rallysport. De 27-jarige snelheidsduivel rijdt de afgelopen twee seizoenen voor het team van Hyundai Motorsport. Ook de Nederlandse coureur Kevin Abbring scheurt voorbij in WRC5. Samen met navigator Sebastian Marshall komt hij uit voor het Hyundai Motorsport Mobis World Rally Team.

Volg ons op Facebook http://www.facebook.com/wrcthegame, via het officiële YouTubekanaal http://www.youtube.com/wrcthegame of check de #wrcthegame hashtag op Twitter.

WRC-5-Unleash-the-Driver-1

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x