Home Movies Korte film SNOR – met Theo Wesselo – beleeft wereldpremiere tijdens IFFR 2019

Korte film SNOR – met Theo Wesselo – beleeft wereldpremiere tijdens IFFR 2019

by Pim, Sel

Op vrijdag 25 januari zal SNOR zijn wereldpremière beleven op het Internationaal Film Festival Rotterdam. De hoofdrol wordt vertolkt door Theo Wesselo (Purno de PrunoRembo & Rembo) die hiermee na achttien jaar een acteer-comeback maakt. Andere rollen zijn er voor Beppie Melissen en Vincent Croiset. De korte film van Michael Middelkoop zal te zien zijn in het programmaonderdeel RTM.

Een aanwas yuppies en gentrificatie neemt de van oudsher traditionele buurt Crooswijk in Rotterdam helemaal over. Harry vindt het maar niks en doet er alles aan om zijn buurt bij het oude te houden. Als ­­ook zijn vrienden zich laten paaien door een verhuispremie wordt het voor hem steeds moeilijker om zich vast te houden aan het verleden.

Acteur en muzikant Theo Wesselo vervult de hoofdrol. Theo, die sinds 2001 niet meer heeft geacteerd, keert hiermee na lange tijd weer terug naar het scherm. De laatste jaren is hij vooral be­kend geraakt als frontman van punk-formatie Hausmagger.

Regisseur en scenarist Michael Middelkoop behaalde in 2018 veel bekijks met zijn Youtube-hitserie Vakkenvullers. “Als Rotterdamse filmmaker is het altijd een droom geweest om een film in première te laten gaan op het IFFR. “Dit is mijn meest bijzondere, persoonlijke film en het was daarom ook extra bijzonder om mede-Rotterdammer Theo voor de hoofdrol te strikken.”

SNOR is geproduceerd door Daniel Dow van productiemaatschappij DPPLR (Weeën, Arrêt Pipi, Rotor), en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds.

SNOR zal na zi­jn debuut op het IFFR te zien zijn op een aantal filmfestivals wereldwijd, en vervolgens vrij toegankelijk op het internet worden geplaatst.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: