Home Featured Kingdom Hearts 3 Review

Kingdom Hearts 3 Review

by Pim, Sel

Vandaag is de officiële release van Kingdom Hearts 3 de game waar al langer dan 10 jaar op gewacht word. Is dit een waardige afsluiter voor de Kingdom Hearts trilogie of hadden ze er nog meer tijd aan mogen besteden. Je leest het in deze review.

Als je de game opstart krijg je gelijk een prachtig intro filmpje die weer is ingezongen door Utadu Hikaru in samenwerking met Skrillex. Door dit filmpje zit je gelijk weer in de vibe van de game. Het is weer net zo mooi gedaan als de intro’s van de oude delen.

Als je de game begint is het niet zoals bij Kingdom Hearts 2 dat je een lang verhaal hebt voordat de actie begint nee je word al gelijk midden in een Disney wereld gedropt en begint al gelijk lekker te rammen op de binnenkomende Heartless.

Het verhaal gaat verder waar Kingdom Hearts 2 gestopt is. De Organization XIII bestaat nog en is bezig om de Disney werelden weer stukje bij stukje over te nemen met behulp van de evil Disney Karakters. Denk daarbij aan Hades uit de Disney film Hercules, Malificent uit Doornroosje en nog veel meer evil Disney karakters.

Wat dit deel van Kingdom Hearts mooi maakt is de grote bewegingsvrijheid in de game. Als er een muur glinstert kun je er tegenop rennen om naar nieuwe plekken te komen waar je of verder kan komen of waar er schatten liggen.

Als je nieuwe werelden wil gaan bezoeken met de Gummi Ship was dat vroeger gewoon een lineaire vlucht door de ruimte dit is nu veranderd in een open wereld waarin je kan kiezen of je het gevecht aan gaat met vijanden of dat je schatten gaat zoeken of dat je nieuwe werelden gaat betreden. De keuze hierin ligt compleet bij jezelf.

Grafisch

De wereld van Kingdom Hearts ziet er geweldig uit en dat komt waarschijnlijk ook door middel van de nieuwe engine die ze gebruikt hebben. Dit is namelijk de Unreal Engine. De Disney werelden zijn prachtig vormgegeven. Als je bijvoorbeeld de Toy Story wereld binnenkomt zou je niet denken dat je een game speelt maar dat je zo de film bent binnen gestapt. De filmpjes zien er ook prachtig uit maar met Square-Enix als maker kan dat ook niet anders. Alleen de Gummi Ship missies door de ruimte zien er minder goed uit daar had ook wat meer aandacht aan besteed mogen worden.

Geluid

Het geluid van de game is gewoonweg briljant. Als je de game gaat spelen met Dolby Surround of met een koptelefoon op komt de game het beste tot zijn recht. De verwoestingen van gebouwen de machines die je kapot slaat alles lijkt net echt. Qua geluid is het een heerlijke game om te spelen.

Replay

Als je Kingdom Hearts hebt uitgespeeld kun je de game altijd nog een keer spelen op een moeilijker niveau of proberen alle lucky spots te halen. Wat doen die Lucky Spots? Het zijn afdrukken van Mickey Mouse die je moet fotograferen. Hoe meer je er vind hoe meer speciale items je krijgt. Vind je ze allemaal krijg je een secret ending.

Conclusie

Kingdom Hearts 3 is een fantastische game die je letterlijk qua verhaal weg blaast. Grafisch is het een prachtige game die goed gebruik maakt van de Unreal Engine. Het geluid in de game is van hoog niveau en word aangeraden zo goed mogelijk ervan te genieten. Heb je de game uitgespeeld wacht er nog veel meer leuks dus speel hem vaker op moeilijkere niveaus en probeer alles eruit te halen wat er in zit.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: