Home Movies Jon Karthaus maakt Fijn Weekend over een turbulent vriendenweekend in Frankrijk

Jon Karthaus maakt Fijn Weekend over een turbulent vriendenweekend in Frankrijk

by Pim, Sel

Deze zomer starten in Frankrijk de opnamen van de komediefilm Fijn Weekend. In de Franse Bourgogne komt een hechte vriendengroep bij elkaar op een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. Maar als de weduwe onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep introduceert, groeit het weekend uit tot een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan. Regisseur Jon Karthaus speelt samen met zijn vrouw Carolien Karthaus-Spoor en hun persoonlijke vrienden Kay GreidanusSarah Chronis, Steef de Bot en Lisa Zweermande hoofdrol. Fijn Weekend is vanaf 9 februari 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Jon Karthaus: “Een film maken met je eigen vrienden is natuurlijk een droom voor filmmakers. We hebben samen met deze vriendengroep een heel tof scenario geschreven. Vervolgens zijn we op eigen initiatief een trailer gaan draaien in Frankrijk en daarmee hebben we dit project weten te financieren en gaan we het komende zomer ook daadwerkelijk draaien. De chemie die we als vrienden hebben, ga je hopelijk straks ook op het witte doek terugzien en dat maakt het verhaal van Fijn Weekend uniek in zijn soort.”

De vriendengroep

Naast de vriendengroep aan acteurs is de Franse Bourgogne het decor van dit bijzondere verhaal over liefde, vriendschap en rouw. Regisseur Jon Karthaus (Costa!!, Bella Donna’s, Homies) schreef samen met medespelers Steef de Bot (Bankier van het verzet, Ik wist het, Vliegende Hollanders), Lisa Zweerman (Smeris, Riphagen, Costa!) en Kay Greidanus (Huisvrouwen bestaan niet, Zwaar Verliefd!, Riphagen) het scenario. Daarnaast spelen Sarah Chronis (Zwaar verliefd!, Nieuwe buren, Bloedlink) en Carolien Karthaus-Spoor (Toscaanse Bruiloft, Zwarte Tulp, Diepe Gronden) de andere hoofdrollen. De opnamen vinden deze zomer plaats in Frankrijk. Fijn Weekend wordt geproduceerd door Johnnywood Film & Streaming en in de bioscoop uitgebracht door M&N Media Group op 9 februari 2023

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: