Home Reviews Jessica Jones (2015) Review

Jessica Jones (2015) Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Jessica Jones is de tweede serie in het Netflix/Marvel verband en met Daredevil als voorganger had deze serie een grote kluif om daar tegen op te moeten kunnen.

Jessica Jones gaat over Jessica jones (Krysten Ritter) een ex superheld (superkrachten zijn, kracht en snel kunnen genezen) die nu carrière probeert te maken als privé detective.
Als ze een zaak van een vermist kind aanneemt komt ze er al snel achter dat Kilgrave (David Tennant), iemand die haar verleden compleet heeft verwoest terug is. Jessica ziet het als haar taak om Killgrave (die de krachten heeft om mensen met zijn woorden te besturen) te stoppen zodat niemand anders meer gewond raakt, of erger.
In die strijd wordt ze geholpen  door Trish Walker (Rachael Taylor), de beste vriendin van Jessica en onder de comic fans ook wel bekend als Hellcat, Luke Cage (Mike Colter), een ander persoon met superkrachten en tevens liefdes interesse van Jessica (Luke Cage krijgt ook op Netflix zijn eigen serie dus kijk daar naar uit!) en Malcolm Ducasse (Eka Darville).

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Script”]Script:

Qua toon en setting valt er in Jessica Jones veel verbanden te trekken met de andere Marvel Netflix serie “Daredevil”. Maar qua script is dit totaal niet het geval, waar Daredevil rust vooral op het feit dat Matt Murdock probeert een superheld te worden, gaat het er in Jessica Jones vooral om dat Jessica graag terug wil naar haar normale leven en niks te maken wil hebben met haar verleden en met Kilgrave.
Dit concept is niet per se beter of slechter, het geeft alleen aan dat ondanks dat het van dezelfde studio is en dat er ergens in de toekomst een serie komt waar ze een team worden (The Defenders), Jessica Jones veel meer gericht is op diepgang van de personages, verwacht dan ook geen grote actie scenes want die zijn in deze serie schaars.
Wat je wel kunt verwachten van deze serie zijn goed uitgewerkte personages, een van de beste villains die je ooit van Marvel hebt gezien (ja nog beter dan Loki) en een verhaal wat je vastpakt vanaf aflevering 1 en je tot de finale niet meer loslaat.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Luke”]Luke Cage:

Luke Cage is een van de personages die voorkomt in de Jessica Jones serie, ook is hij de volgende die zijn eigen Netflix serie krijgt. En dat is misschien maar goed ook want hoe vet Luke Cage hier ook was, ik denk dat hij pas echt tot z’n recht komt als hij z’n eigen serie heeft en we er achter gaan komen waardoor hij zijn krachten heeft gekregen en wat zijn ideologie is en de reden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Kilgrave”]Kilgrave:

Een held heeft altijd een tegenspeler nodig, en in deze serie is dat Kilgrave, de als kind mishandelde superschurk die met zijn woorden mensen kan aansturen om dingen voor hem te doen.
De reden dat ik Kilgrave zo’n ontzettend goede villain vindt is omdat je tot laat in de serie eigenlijk geen idee hebt waarom hij doet wat hij doet, en als je er uiteindelijk wel achter komt (soort van) toen kreeg ik een vaag soort van sympathiek voor hem.
David Tennant krijgt sowieso props voor deze rol want ik had niet verwacht dat na zijn geweldige performance als the Doctor in Doctor Who, ik hem ooit nog als een villain zou kunnen zien, dus respect daarvoor.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Will Simpson”]Will Simpson:

Het enige minpunt van de serie vind ik (op soms een klein beetje langdradigheid na) toch wel het personage van Will Simpson (Wil Traval), Will Simpson word neergezet als een soort mislukte Captain America die als hij wat pillen neemt wel de krachten krijgt van Steve Rogers maar niet de mogelijkheid om nog normaal na te kunnen denken (in sommige scenes draagt hij zelfs de zelfde vermomming als Captain America in de films droeg)
De reden waarom ik zijn personage zo negatief vind is omdat het een personage is dat totaal niet nodig is en ook helemaal niet in de sfeer van de serie past, ik snap welke kant ze op hadden willen gaan met zijn personage maar in plaats van een aanwinst voor de serie is het een beetje een verspilling van talent.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Easter Egg”]Easter Eggs:

Jessica Jones speelt zich af in het Marvel Universum, dus je kunt veel verwijzingen naar andere series en films verwachten, de evenementen van Avengers: Age of Ultron (2015) en die van The Avengers (2012) worden meerdere malen genoemd. Ook zullen er veel personages losjes gebaseerd zijn op een comic personage, en worden er veel verwijzingen gemaakt naar andere personages binnen het Marvel Universum

Oordeel:

Als je Jessica Jones nog niet gekeken hebt is het nu de tijd om dat te doen, de serie heeft soms last van wat snelheid probleempjes maar dat is in 1 of 2 afleveringen en wordt daarna weer goed opgepakt. Killgrave maakt een groot deel van de serie en ben dan ook niet verbaasd als je van dit personage gaat houden.
Op dit moment is Jessica Jones misschien wel de beste serie die je op je beeldscherm kunt hebben.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Op dit moment is Jessica Jones misschien wel de beste serie die je op je beeldscherm kunt hebben.
” positives=”Verfrissend
Kilgrave is een baas
Meeslepend
Krysten Ritter als Jessica Jones(Misschien wel beste casting van het jaar)” negatives=”Het tempo lag wat laag in het begin
Will Simpson”][rating title=”Totaal” value=”4″ range=”5″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x