Home Gaming Innovatief VR-avontuur voor autistische gamers wordt vandaag gelanceerd

Innovatief VR-avontuur voor autistische gamers wordt vandaag gelanceerd

by Jos Vis

Changingday kondigt met trots de lancering aan van BLINNK en de Vacuum of Space op SteamVR en Green Man Gaming.

Deze innovatieve VR-game, gemaakt voor autistische mensen met autistische mensen, is een meeslepend kosmisch avontuur waarbij elk niveau zo is ontworpen dat autistische spelers zichzelf kunnen zijn.

Sluit je aan bij BLINNK, je lieve robotgenoot, voor een leuke zoektocht aan boord van het ruimtestation Norpopolis terwijl je ruzie maakt met de ondeugende buitenaardse groobs die amok hebben gemaakt. Met je vertrouwde Vacuumiser 5000 ga je undercover in allerlei gewone maar buitenaardse situaties, of het nu gaat om het schrobben van de tanden van een buitenaards wezen in de tandartspraktijk van Nazel, het vissen op buitenaardse wezens in het park of het repareren van robots in de hightech robotwerkplaats.

Het beste van alles is dat spelers zonder fail-states of “game over”-schermen vrij zijn om de vele uitdagingen van Norpopolis in hun eigen tempo aan te gaan, met een reeks aanpassingsfuncties waarmee ze het geluid en de beelden van de game naar eigen wens kunnen afstemmen. .

Alison en Nick Lang, die aan het hoofd staan van Changingday, hebben een autistische dochter en willen VR gebruiken om ervaringen te creëren voor spelers zoals zij. Dit is hun debuutspel.

“We zijn zo opgewonden om BLINNK en het vacuüm van de ruimte uit te brengen”, zegt Alison. “Het is het hoogtepunt van zes jaar werk. We hopen echt dat autistische spelers ervan genieten, en we kijken ernaar uit om te horen wat ze denken, zodat we meer kunnen leren voordat we beginnen met het ontwerpen van de volgende game.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: