Home Movies Imagine Rewind presenteert Nieuw Nederlands Peil 1 – vanaf 27 april gratis online

Imagine Rewind presenteert Nieuw Nederlands Peil 1 – vanaf 27 april gratis online

by Sven Pieneman

Imagine Film Festival 2020 mag dan voorlopig zijn uitgesteld, toch valt er voor de genreliefhebber genoeg te genieten. Terwijl er gewerkt wordt aan een alternatief voor het festival zet Imagine de selectie van korte films uit 2019 online. Onder de titel Imagine Rewind presenteert Imagine elke twee weken een nieuwe reeks van korte films. Het programma bestaat uit totaal vijf programma’s, waarvan drie programma’s met internationale shorts en twee met Nederlandse korte films. Het publiek kan de films twee weken lang streamen op imaginefilmfestival.nl

Op het geplande programma van 2020 moet nog even gewacht worden, omdat er nog gezocht wordt naar alternatieven voor het festival dit jaar. Wel biedt Imagine het nagenoeg volledige programma van korte films uit 2019 aan. De selectie die vanaf maandag 27 april online komt te staan is het Nederlandse shortsprogramma Nieuw Nederlands Peil 1.

Over Nieuw Nederlands Peil 1
In het programma NNP 1 wordt het beste van de Nederlandse fantastische korte films uit 2019 vertoond, wat resulteert in een divers aanbod van shorts. Zo verbiedt koning Wurm II alle dromen, kunst, cultuur en fantasie in de multimediale animatiefilm De Driesprong. Droogkomische cabaretier Henry van Loon schittert in de fraai vormgegeven, absurdistische mini-dramafilm Korte Kuitspier, die sinds de wereldpremière op het Imagine Film Festival ook in het buitenland veel succes heeft. In de animatie Madame Le Chat moeten twee spelende kinderen hun bal ophalen bij de enge buurvrouw in de straat. Een oude man schiet een jongetje te hulp door zijn gehersenspoelde vader te doden in IK GELOOF IN MONSTERS. Ook in Wild een heus familiedrama: wanneer een vrouw het irritante gedrag van haar man niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt. Deze short was tevens winnaar van de Méliès d’Argent voor de beste Europese korte film.

Titels NNP 1
De driesprong – Sjeng Schupp, Michiel van Dijk (2018)
IK GELOOF IN MONSTERS – Nick Cremers (2018)
Korte Kuitspier – Victoria Warmerdam (2019)
Madame Le Chat – Jule Geleijns (2018)
Wild – Jan Verdijk (2019)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: