Home Gaming Huawei, UvA en TU Delft bieden jonge ICT-talenten bijzondere buitenlandervaring

Huawei, UvA en TU Delft bieden jonge ICT-talenten bijzondere buitenlandervaring

by Mark van Truijen

Huawei, een wereldwijde toonaangevende ICT-dienstverlener, vervolgt samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) dit jaar het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 15 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen, verder doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur.

Projectuitbreiding

Voor het tweede jaar op rij investeert Huawei in de volgende generatie ICT-leiders en bereidt hen voor op de technologie-gedreven toekomst. Vorig jaar introduceerden Huawei en de UvA met succes de pilotversie in Nederland. Dit jaar heeft Huawei het project voorzichtig uitgebreid met een tweede partner, de TU Delft, om de exclusiviteit en de kwaliteit van het programma te behouden.

Zware selectie

Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen weken een zware selectieprocedure. Op basis van hun CV, cijferlijst en motivatiebrief werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen op 18 juli naar China en komen 1 augustus terug in Nederland.

 

In China doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvangen de studenten een certificaat van Huawei en studiepunten van de universiteiten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

 

“Nederland heeft grote ambities met betrekking tot verdere digitalisering, het beschikken over werknemers met ICT-kennis is cruciaal voor innovatie en groei van de ICT-industrie,” zegt Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands. “Als een wereldwijd opererende ICT-dienstverlener, voelt Huawei zich verantwoordelijk voor het bevorderen van ICT-onderwijs en -opleidingen onder jongeren. Binnen het Seeds for the Future-programma opent Huawei haar deuren voor de studenten en we hopen dat dit hun toekomstige loopbaan positief zal beïnvloeden.”

 

‘De UvA werkt graag samen met een bedrijf als Huawei, dat wil investeren in de toekomst. Het past bij onze strategische visie: het leveren van kennis gericht op waardecreatie voor de maatschappij én het opleiden van studenten die de toekomst vorm gaan geven’, aldus prof. dr. Peter van Tienderen, vicedecaan van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA. ‘Na het succes van de pilotversie vorig jaar zijn we dan ook zeer verheugd dat onze studenten ook dit jaar de kans krijgen deel te nemen aan het bijzondere programma.’

 

Over Seeds for the Future

Huawei ontwikkelde het Seeds for the Future-programma in samenwerking met vooraanstaande universiteiten en lokale partners. Op dit moment werkt Huawei samen met meer dan 100 universiteiten in meer dan 35 verschillende landen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: