Home Gadgets Huawei biedt ICT-opleidingen aan 2.000 Europese studenten in de komende vijf jaar

Huawei biedt ICT-opleidingen aan 2.000 Europese studenten in de komende vijf jaar

by Mark van Truijen

Huawei, een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener, maakt vandaag bekend dat het bedrijf 2.000 Europese studenten gaat trainen via het “Seeds for the Future’ ICT-talent programma in de periode 2016-2020. Deze doelstelling,  die door Chen Lifang, lid van de raad van bestuur van Huawei, werd aangekondigd, is de bijdrage die Huawei levert aan het European Pact for Youth programma en onderstreept de inzet van Huawei in het aanscherpen van de e-skills van Europese talentvolle studenten. Deze aankondiging onderschrijft de groei van het ‘skills’ programma van Huawei, wat een voortdurende  groei kende sinds de Europese lancering in 2011. 

De aankondiging werd gedaan in aanwezigheid van EU-leiders, C-level executives en CSR-experts die zich voor de Enterprise 2020 Summit (16-17 november), georganiseerd door CSR Europe en gesteund door Huawei, in Brussel verzamelden. Dit evenement onderzoekt hoe bedrijven innovatie kunnen gebruiken om blijvende voordelen te creëren voor de samenleving. Het ‘European Pact for Youth’ zal een drijvende kracht zijn in het creëren van ‘hands-on’ training die ervoor moet zorgen dat de kloof tussen wat er aangeleerd wordt in de schoolbanken en wat de noden zijn van de moderne Europese digitale economie overbrugd wordt. Het bewerkstelligt partnerships tussen het bedrijfsleven en het onderwijs om jongeren klaar te stomen voor een digitaal bedrijfsklimaat en hen de vaardigheden te bieden om te slagen in een wereldwijde door technologie gedreven arbeidsmarkt.

“We zijn vereerd om deel uit te maken van het ‘European Pact for Youth’. We gaan onze ICT-expertise inzetten om de opleiding en de ontwikkeling van jonge mensen, en hun wetenschappelijk onderzoek, te stimuleren, ” zei mevrouw Chen tijdens een panel die de uitdagingen van jonge ondernemers onderzoekt. “Wij helpen jongeren bij het verkrijgen van meer vaardigheden, wij willen meer banen en kansen creëren voor de volgende generatie. Dit is van belang voor Europa en voor de wereld.”

Seeds for the Future, het wereldwijde CSR-programma van Huawei, vormt de hoeksteen van de inspanningen die Huawei levert inzake de ontwikkeling van e-skills. Dit vooraanstaande ICT-programma selecteert getalenteerde studenten voor een studiereis naar China. Deelnemers krijgen uit eerste hand inzicht in de activiteiten van een multinationaal ICT-bedrijf en krijgen een cross-culturele werkervaring en taaltraining.

In 2014 is het Seeds for the Future programma voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. Dit jaar was de tweede editie en die werd samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) georganiseerd. In totaal hebben 30 Nederlandse studenten onder begeleiding van Huawei de studiereis voltooid. De studenten deden praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvingen de studenten een certificaat van Huawei en studiepunten van de universiteiten. Daarnaast volgden de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leerden en verder kennismaakten met de Chinese cultuur.

Het programma is momenteel actief in 57 landen. Alleen al in Europa wordt het programma in 23 landen aangeboden en hebben meer dan 500 jongeren sinds de Europese lancering in 2011 deelgenomen. In de komende vijf jaar zullen 2.000 Europese studenten studeren en ervaring op doen op het hoofdkantoor van Huawei in China. Dit benadrukt de betrokkenheid  van Huawei om het initiatief naar het volgende niveau te brengen. De aankondiging van vandaag weerspiegelt tevens de voortdurende investering van het bedrijf in een digitaal Europa. Een ander voorbeeld is de jaarlijkse investering van 10% van de omzet in R&D.

Andere Huawei initiatieven ter bevordering van het ICT-onderwijs in Europa zijn o.a. de InnoApps wedstrijd die jongeren in Europa aanmoedigt om mobiele applicaties te ontwikkelen, het Huawei Innovation Research Programme (HIRP), waarbinnen Huawei partnerships aanging met 120 universiteiten en onderzoeks- en adviesbureaus in Europa. In 2014 trad Huawei toe tot de eSkills for Jobs campagne van de Europese Commissie.

De Enterprise 2020 Summit volgt op de lancering van het Enterprise 2020 Manifesto van CSR Europe in juni 2015, waarbij er bij Europese beleidsmakers op wordt aangedrongen om leiderschap te tonen bij het bevorderen van duurzame groei en het creëren van een alomvattende samenleving. Als wereldwijd verantwoord ICT-bedrijf, is Huawei in een toonaangevende positie om dit proces te sturen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x