Home Gadgets HTC Vive werkt samen met Mozilla en AWS om een VR-webbrowser te lanceren

HTC Vive werkt samen met Mozilla en AWS om een VR-webbrowser te lanceren

by Pim, Sel
  • Nieuwe browser integreert naadloos met Amazon Sumerian om snel websites met Virtual Reality te bouwen en te implementeren
  • Een van de eerste gebruikers van het platform is Fidelity Investments, een bedrijf dat consumenten helpt bij het analyseren van investeringen en uitnodigt tot samenwerken op het nieuw platform

Las Vegas-  HTC VIVE ™, marktleider op vlak van room-scale Virtual Reality (VR), heeft vandaag op de Consumer Electronics Show (CES) een samenwerking aangekondigd met Mozilla’s Firefox, AWS Amazon Sumerian en Fidelity Investments. Door de samenwerking kunnen consumenten een meeslepende web-ervaring in VR krijgen. Firefox Reality wordt de standaard VR-browser van Vive en verzorgt een veilige en persoonlijke ervaring.
Om web content gemakkelijk in VR om te zetten, werkt HTC Vive ook samen met Amazon Web Services (AWS), wiens Amazon Sumerian ontwikkelaars en bedrijven de nodige tools biedt om gemakkelijk VR-ervaringen te creëren en online te zetten. Op CES is Fidelity Investments het eerste bedrijf dat op het nieuwe platform een demo zal geven. Consumenten zullen het portfolio  van het bedrijf in VR kunnen bekijken via een aangepaste omgeving die is gebouwd voor de nieuwe browser.
“We gaan dit jaar alledaagse computertaken voor het eerst in VR brengen”, aldus Michael Almeraris, vice president Partnerships and Content, HTC Vive. “Door de samenwerking met Mozilla en Amazon Web Services verkleinen we de kloof in Extended Reality (XR) computing, waardoor Vive-gebruikers meer content zullen krijgen, terwijl ontwikkelaars en bedrijven ook sneller content voor deze consumenten kunnen maken.”
Mozilla FirefoxVandaag is VR-surfen op het web omslachtig en moeilijk. HTC Vive wendde zich tot Mozilla’s Firefox om na te denken over hoe een optimale VR-webervaring zou kunnen zijn. Deze samenwerking resulteerde in een browser-ervaring in VR voor snel en eenvoudig surfen. Daarnaast biedt het consumenten ook toegang tot hun favoriete websites in VR om er te winkelen, voor research, om te surfen, video’s te kijken en meer. Firefox wordt de standaard internetbrowser voor Vive, Vive Pro en de nieuw aangekondigde VIVE Cosmos.
“We zijn verheugd om met Amazon en HTC samen te werken om ervoor te zorgen dat het web de beste manier is om 3D-inhoud van internet te bekijken op de beste VR-toestellen op de markt”, zegt Sean White, Chief R&D Officer, Mozilla. “We brengen Firefox Reality naar dit platform om ervoor te zorgen dat gebruikers een veilige, snelle en privé-ervaring hebben op de next-gen hardware.”

Amazon Sumerian

HTC Vive en Amazon Sumerian bundelen de krachten om web-VR in de markt te zetten. Door deze samenwerking kunnen ontwikkelaars van HTC Vive meeslepende, voor VR geoptimaliseerde websites maken, zonder dat daarvoor gespecialiseerde programmeerervaring vereist is. Met Sumerian kunnen ontwikkelaars snel VR-geoptimaliseerde websites ontwerpen, testen en publiceren die onmiddellijk beschikbaar zijn voor interne testers, erkende gebruikers of voor het grote publiek. Naast VR-sites plannen AWS en HTC om Amazon Sumerian naadloos te integreren met Viveport om alle VR-ervaringen op het platform te publiceren, waardoor ze sneller dan ooit beschikbaar zijn voor eindgebruikers.
“Veel sectoren maken gebruik van XR-technologieën voor een breed scala aan toepassingen, waaronder trainingssimulaties, virtuele conciërge diensten, verbeterde online winkelervaringen, virtuele rondleidingen en zoveel meer”, aldus Kyle Roche, General Manager van Amazon Sumerian, AWS. “Tot nu toe vereiste het creëren van realistische XR-ervaringen dat ontwikkelaars gespecialiseerde programmeervaardigheden hadden en unieke specificaties en implementatieprocedures aanleerden, waardoor het gehele proces complex werd. Samen met HTC en Mozilla maken we het voor deze ontwikkelaars eenvoudiger om VR-toepassingen sneller te bouwen en te distribueren met enkel een browser en een URL.”
Fidelity InvestmentsOm het volledige potentieel van deze samenwerking te tonen, zal HTC Vive op zijn CES VR-showcase in het Wynn Hotel een case van Fidelity Investments tonen. Met het prototype van de Fidelity Investments VR-website kunnen financiële klanten zich onderdompelen in hun investeringen via nieuwe tools voor datavisualisatie. Ze zullen er ook kunnen samenwerken met andere gebruikers, zoals een familielid of hun vertrouwde adviseur.
“Bij Fidelity willen we mensen helpen een beter financieel leven te leiden. Dus we waren verheugd om de mogelijkheden van deze nieuwe technologieën te ontdekken”, zei Adam Schouela, vice president Product Management bij Fidelity’s Centre for Applied Technology. “De mogelijkheid voor een investeerder om in een virtuele omgeving samen te werken met een familielid of zijn vertrouwde adviseur, biedt nieuwe mogelijkheden voor de manier waarop consumenten in de toekomst kunnen omgaan met hun financiën.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: