Home Gadgets HTC Vive lanceert beta van Viveport Streaming

HTC Vive lanceert beta van Viveport Streaming

by Pim, Sel

Terwijl de populariteit van standalone apparaten voor virtuele realiteit (VR) het afgelopen jaar is toegenomen, blijft het een belangrijke uitdaging om zonder de hulp van een fysieke kabel eenvoudig toegang te bieden tot de rijkgevulde bibliotheek met hoogwaardige VR-content. Vandaag heeft HTC VIVE de bèta van VIVEPORT Streaming uitgebracht. Hiermee kunnen eigenaars van VIVE Focus Plus- of Wave Platform-apparaten van VR-content op hun stand-alone VR-toestellen genieten. Bovenop meer dan 300 items met originele Vive Wave-content hebben VIVE Focus Plus-eigenaars nu toegang tot duizenden titels op Viveport, allemaal vanuit een native mobiele gebruikersomgeving.


Viveport Streaming is gratis voor Viveport Infinity-leden met een Vive Focus Plus, en ondersteunt binnenkort ook andere stand-alone VR-apparaten met 6DoF-besturing (zes vrijheidsgraden) die op het Vive Wave-platform gebouwd zijn. Zolang het VR-toestel en de voor VR geschikte pc¹ zich op hetzelfde 5GHz wifi-netwerk bevinden, detecteert en koppelt de Viveport-software ze automatisch met een enkele klik.


“Vroeger moesten VR-klanten kiezen: of genieten van hoogwaardige visuals en de grote hoeveelheid content in bibliotheken van pc-gebaseerde VR-systemen, of profiteren van de draadloze vrijheid en het gebruiksgemak van een standalone VR-apparaat”, zegt Graham Wheeler, EMEA General Manager bij HTC. “Met Viveport Streaming verbinden we nu een bibliotheek die veel content bevat, inclusief hoogwaardige zakelijke apps, met het gemak van een standalone headset, allemaal zonder kabel naar pc”.


Als de enige onbeperkte VR-abonnementsservice, met een prijs van €14,99/maand of minder met een jaarplan, is Viveport Infinity de ideale plaats om het beste van VR te verkennen. Met een bibliotheek vol VR-klassiekers zoals SUPERHOT VR en gloednieuwe releases zoals Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted en Battlewake, kunnen Infinity-leden honderden titels uitproberen om hun favorieten te ontdekken. Gebruikers die de Vive Focus Plus hebben gekocht, krijgen automatisch een gratis abonnement van zes maanden op Viveport Infinity en genieten ook regelmatig van speciale aanbiedingen. Viveport-gebruikers moeten de Viveport-software op hun pc en de Vive Focus Plus-firmware naar de meest recente versie upgraden om deze nieuwe feature te benutten. Deze service is momenteel alleen beschikbaar voor thuisgebruikers, maar naar verwachting zal dit in de nabije toekomst ook toegankelijk zijn voor de zakelijke markt.


Bovendien hebben gebruikers van Oculus Quest-headsets nu onbeperkte toegang tot de Viveport Infinity-catalogus en kunnen ze honderden games, applicaties en video’s ontdekken die compatibel zijn met deze headset.


#####¹ met NVIDIA (GTX 1070 of hoger) of AMD (RX480 of hoger) als GPU

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: