Home Gaming Hot Wheels komt met een nieuwe die-cast auto met het oog op Autisme Acceptatie Maand

Hot Wheels komt met een nieuwe die-cast auto met het oog op Autisme Acceptatie Maand

by Pim, Sel

Mattel, Inc. kondigt net voor de start van Autisme Acceptatie Maand (Autism Acceptance Month) in april de nieuwe Hot Wheels® Flippin Fast™ die-cast auto aan, die speciaal ontworpen werd met het oog op een grenzeloze speelervaring. De Flippin Fast die-cast auto, een van de meest veelzijdige die-cast speelgoedauto’s van Hot Wheels, daagt avontuurlijke spelers uit. Het op fidget speelgoed geïnspireerde ontwerp geeft kinderen een grote bewegingsvrijheid met deze Hot Wheels-auto: deze kan voor- en achterwaarts rollen, maar kan ook ondersteboven worden gedraaid.

Hot Wheels sloeg de handen in elkaar met Autistic Self Advocacy Network (ASAN), een non-profitorganisatie geleid door mensen met autismespectrumstoornis. Zij keurden het ontwerp en de compatibiliteit van de Flippin Fast die-cast auto goed om ervoor te zorgen dat deze een ervaring levert die beantwoordt aan de unieke behoeften van alle Hot Wheels-fans, inclusief de kinderen die op zoek zijn naar een andere, rustgevende en zintuiglijke speelervaring. 

Het is geweldig dat Mattel bij dit nieuwe speelgoed rekening houdt met de behoeften van kinderen met autisme. Al te vaak krijgen kinderen met autisme, en hun gezinnen, te horen dat ze ‘verkeerd spelen’. Door kinderen de kans te geven om te spelen zoals zij het zelf willen, kunnen ze hun zelfredzaamheid en zelfexpressie verbeteren,” aldus Zoe Gross, Director of Advocacy, van Autistic Self Advocacy Network. “Met deze auto kan op elke manier gespeeld worden. Ongeacht of kinderen nu liever doen alsof of gewoon met de wielen draaien, het ontwerp benadrukt dat er geen verkeerde manier van spelen is.”

De Flippin Fast die-cast auto is bestemd voor kinderen van drie jaar en ouder, in alle bekwaamheidsniveaus, en de ASAN-zegel op de verpakking geeft aan dat dit speelgoed beantwoordt aan de unieke speelbehoeften van de autisme spectrum gemeenschap.   

Hot Wheels luistert altijd naar de gebruikers en zoekt naar manieren om hun feedback in onze nieuwe producten toe te passen om zeker te zijn dat we aan de verschillende speelbehoeften voldoen”, aldus Ted Wu, Vice President, Global Head of Design for Vehicles, Mattel. “In dit geval maakten we een speelgoedauto waarmee je echt niet ‘verkeerd’ kan spelen. Draai hem op de andere zijde, laat hem rondtollen of rol hem voor- of achteruit – iedereen kan er eindeloos mee spelen.” 

Mattel onderhoudt een duurzame relatie met ASAN en werkte met de non-profitorganisatie samen voor de ontwikkeling van een reeks speelgoedproducten en personages voor alle merken van Mattel. Deze relatie startte in september 2022 met de invoering van Bruno, het allereerste personage met autisme van de Thomas & Friends-franchises in alle franchisepunten. 

De Hot Wheels Flippin Fast is de jongste ontwikkeling van Mattel om het productassortiment toegankelijker en inclusiever te maken, waarbij gebruikers doelbewust betrokken worden bij producten die aan hun specifieke behoeften beantwoorden. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x