Home Gaming Hier is je eerste blik op Cyberpunk: Edgerunners, komt in september naar Netflix

Hier is je eerste blik op Cyberpunk: Edgerunners, komt in september naar Netflix

by Jos Vis

CD PROJEKT RED, makers van Cyberpunk 2077, presenteert samen met Netflix en Studio Trigger al het nieuwe promotiemateriaal voor de aankomende Cyberpunk: Edgerunners-anime, inclusief een nieuwe key visual, een teaser-trailer en een productiedocumentairevideo. De partijen hebben ook aangekondigd dat de show in september van dit jaar in première gaat.

Onthuld tijdens Netflix’s Geeked Week, een evenement gewijd aan geekcultuurshows, films en games die beschikbaar zijn en op het streamingplatform zullen verschijnen, markeren de nieuwe activa de eerste keer dat Cyberpunk: Edgerunners in beweging is getoond – in de vorm van een teaser-trailer en het eerste deel van een reeks video’s achter de schermen.

Naast commentaar over de ontwikkeling van de show van de belangrijkste CD PROJEKT RED-medewerkers die bij het project betrokken waren, bevat de documentaire ook first-look stills en concept art, evenals een exclusieve clip en scèneoverzicht van de anime. Toekomstige video’s achter de schermen zullen andere aspecten van de show behandelen, met extra inzicht van leden van Studio Trigger.

De nieuwe belangrijkste visual voor Cyberpunk: Edgerunners, getekend door hoofdpersonageontwerper van de show Yoh Yoshinari en uitgebracht als onderdeel van Geeked Week, presenteert de hoofdrolspelers van de show, David en Lucy. Het paar wordt ook getoond in de teaser-trailer en video achter de schermen, samen met andere grote en kleine personages van de show.

Cyberpunk: Edgerunners vertelt een op zichzelf staand verhaal van 10 afleveringen over een straatkind dat probeert te overleven in een door technologie en lichaamsmodificatie geobsedeerde stad van de toekomst. Omdat hij alles te verliezen heeft, kiest hij ervoor in leven te blijven door een edgerunner te worden – een huurling die ook wel cyberpunk wordt genoemd.

De show is gemaakt door de gerenommeerde game-ontwikkelingsstudio CD PROJEKT RED, met Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt creatief talent betrokken bij het project. De wereld tot leven brengen in Cyberpunk: Edgerunners is het veelgeprezen Japanse animatiebedrijf Studio Trigger, met Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) die de show regisseert. Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal) wordt aangesteld als hoofdpersonageontwerper en uitvoerend animatieregisseur. Masahiko Otsuka (Star Wars: Visions ‘The Elder’) en Yoshiki Usa (GRIDMAN UNIVERSE-serie) schrijven het scenario op basis van het verhaal van CD PROJEKT RED. De originele score is gecomponeerd door Akira Yamaoka (Silent Hill-serie).

Cyberpunk: Edgerunners gaat in première op Netflix in september 2022.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: