Home Gaming Het derde college van Jesse van Dijk, Lead Concept Artist bij Bungie is beschikbaar

Het derde college van Jesse van Dijk, Lead Concept Artist bij Bungie is beschikbaar

by Mark van Truijen

Jesse van Dijk, Lead Concept Artist, was afgelopen december in Utrecht om voor 200 IT-studenten en gameliefhebbers een inspirerend college te geven over zijn specialisme: Concept Art. Het derde college, in een reeks van vier video’s, is nu beschikbaar voor iedereen op de website van IT Talent College.

Schoolbanken

In dit derde college legt Van Dijk uit wat hij als belangrijke factoren beschouwd om succesvol te worden in zijn vak. Hij geeft de studenten mee wat hij zelf graag had willen horen toen hij studeerde. ‘Je moet niet verwachten dat je opleiding je de handvatten geeft om succes vol te zijn in Game Art. Het is echt je persoonlijke instelling. Een docent kan je helaas niet altijd leiden waar jij naar toe wil.’ Jesse benadrukt dat het belangrijk is om je eigen kansen te creëren. ‘Maak je eigen dromen waar, ontwikkel zelf wat je wil doen en geloof in jezelf.

Portfolio

Belangrijkste punt om te slagen in Game Art is je portfolio. Het is ondenkbaar dat je bij een grote game studio aangenomen wordt op alleen je schoolportfolio. Van Dijk adviseert om zeker aan andere projecten te werken. ‘Een schoolportfolio zegt zo weinig over een persoon’. Dat wil niet zeggen dat bijvoorbeeld een diploma zinloos is, in tegendeel, Jesse geeft aan dat hij zonder diploma geen werkvisum zou hebben gekregen in de Verenigde Staten. Daarnaast benadrukt hij dat Nederlandse game studenten moeten profiteren van de kansen die ze hier op onderwijsinstellingen krijgen. ‘Onderwijs is in de Verenigde staten niet te betalen, ze zijn vergelijkbaar met hypotheken.’ De game industrie is een internationale industrie, maak daar goed gebruik van, geeft hij als laatste tip.

Online platform

De colleges over Jesse van Dijk vormen een verlengstuk op het reguliere onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat IT-studenten, naast het huidige collegeaanbod, openstaan om deel te nemen aan extra activiteiten waarbij ze geïnspireerd worden door gave sprekers uit het bedrijfsleven. Het online platform is daarom voor iedereen toegankelijk waarbij de colleges kosteloos kunnen worden teruggekeken.

Volgende editie gaat over Security

Na het succes van de eerste opnamedag van IT Talent College, komt IT Talent College terug op 18 mei 2015. De tweede opnamedag zal in het teken staan van IT Security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met IT-studenten, top of the list sprekers en ruimte voor een scherp vragenvuur. Dit alles om waardevolle content te realiseren voor het online platform zodat IT-studenten inspiratie kunnen op doen buiten de collegezaal.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: