Home Gaming GTA 6 laat zich zien op sinterklaasavond

GTA 6 laat zich zien op sinterklaasavond

by Jos Vis

Jeetje, we wachten alweer meer dan 10 jaar op een nieuwe Grand Theft Auto (GTA) en we zijn er een beetje klaar mee. Ja, GTA V kunnen we inmiddels van voor naar achter dromen en deze klassieker hebben we inmiddels op meer apparaten gespeeld dan dat we ooit apparaten hebben gebruikt om onze spieren te trainen, al was dat niet erg moeilijk. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op de nieuwe GTA, toch?

Ho, ho, niet zo snel! Ja, nog niet zo lang geleden maakte Rockstar bekend dat ze een teaser trailer voor ons klaar hebben staan van GTA 6, maar ze vertelden daarbij nog niet wanneer we die precies te zien kregen, maar in ieder geval ergens begin december. Veel gamers dachten toen dat de trailer voorbij zou komen tijdens de Video Game Awards (7 oktober), maar zo rolt Rockstar nu eenmaal niet. Het heeft geen event als Video Game Awards of E3 nodig om de aandacht te trekken. Sterker nog; zo’n eerste trailer van een GTA trekt zelfs meer kijkers dan deze events! Waren zouden ze dan de aandacht willen delen met andere games? Precies!

Nee, het gaat hier om twee dagen eerder, 5 oktober, Sinterklaasavond, dat we de eerste beelden mogen gaan zien van de nieuwe GTA. Het zal weer veel bekijks opleveren, misschien zelfs tot op het punt dat de aankondigingen tijdens Video Games Awards onbelangrijk lijken. Rockstar maakt het niets uit, zij bepalen wel wanneer belangrijke games worden getoond en dat klinkt misschien een beetje absurd, maar het is wel zo. De laatste keer dat we GTA als een grote aankondiging tijdens een event voorbij zagen komen was dat moment dat Peter Moore (toen van Xbox) een tattoo liet zien van GTA IV, waarmee hij liet zien dat de franchise ook naar Xbox kwam. Dat was in 2006, bijna twintig jaar geleden, maar liefst.

Wat kunnen we verwachten?

Er zijn allerlei geruchten rondom GTA 6 voorbijgekomen in de afgelopen tien jaar, maar de meest hardnekkige is dat het spel over twee hoofdpersonen zal gaan, een man en een vrouw. Daarnaast is de kans groot dat het zich in Miami of een groter deel van Florida afspeelt en daarmee zou de serie teruggaan naar Vice City. Of dat nu in de tegenwoordige tijd is of in een ander decennium, dat is niet helemaal duidelijk. Wij zouden niet klagen bij de keuze voor jaren ’80 of jaren ’90, maar uit commercieel oogpunt denken wijk dat GTA niet vaak meer terug in de tijd zal gaan, simpelweg omdat de delen waarin men dat deed stukken minder goed verkochten.

Het blijft speculeren over wat we nog meer kunnen verwachten, maar gelukkig hoeven we niet lang te wachten…. op de trailer. Vergeet niet dat we de eerste trailer van GTA V in november van 2011 te zien kregen en de game, na wat uitstel, uiteindelijk pas uitkwam op 17 september 2013, bijna twee volledige jaren later dus. Nu verwacht ik eigenlijk een beetje hetzelfde patroon, aangezien men de game liever helemaal afmaakt dan gebroken uitbrengt en games maken tegenwoordig sowieso al steeds complexer wordt. Dus ga er maar vanuit dat je nog geen GTA in 2024 speelt, dan valt een uitstel altijd nog mee.

Update: we hebben nog even de bijbehorende foto toegevoegd, waarin wij denken te zien dat de geruchten rondom Florida/Miami er niet naast zitten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x