Home Movies Grootste openingsdag ooit voor een horrorfilm in Nederland – IT CHAPTER TWO – Nu in de bioscoop

Grootste openingsdag ooit voor een horrorfilm in Nederland – IT CHAPTER TWO – Nu in de bioscoop

by Pim, Sel

“IT Chapter Two” beleefde gisteren de grootste openingsdag ooit voor een horrorfilm in Nederland. De film stoot met een box office van 260.153 Euro zijn voorganger “IT” uit 2017, goed voor een box office van 234.993 Euro, van de troon. Daarnaast laat de film ook titels als “World War Z” (2013), “The Nun” (2018) en “Saw III” (2007) achter zich.

Het kwaad vestigt zich opnieuw in het stadje Derry als regisseur Andy Muschietti in “IT Chapter Two” de Losers Club weer bij elkaar brengt, daar waar het allemaal begon. Bereid je voor op de finale van de grootste horrorfilm allertijden.

27 jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen, keert de clown terug naar het stadje Derry om daar iedereen weer de schrik aan te jagen. De Losers zijn inmiddels volwassen en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Maar als er weer kinderen verdwijnen vraagt Mike, de enige die in Derry is gebleven, aan de rest om naar huis te komen. Getekend door de gebeurtenissen uit het verleden zullen ze hun grootste angsten moeten overwinnen om Pennywise voor eens en altijd te vernietigen… Maar de clown is dodelijker dan ooit tevoren.

De film is Muschietti’s opvolger van de veelgeprezen en wereldwijde hit “IT” uit 2017. Deze genre-overstijgende film werd een cultureel fenomeen en bracht wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar op.

Met in de hoofdrollen James McAvoy (de “X-Men”-films, “Split”, “Glass”) als Bill, Oscar®genomineerde Jessica Chastain (“Zero Dark Thirty”, “Mama”, “Molly’s Game”) als Beverly, Bill Hader (HBO’s “Barry”, “The Skeleton Twins”) als Richie , Isaiah Mustafa (tv-serie “Shadowhunters: The Mortal Instruments”) als Mike, Jay Ryan (tv-serie “Mary Kills People”) als Ben, James Ransone (HBO’s “The Wire”) als Eddie, en Andy Bean (“Swamp Thing”, “Allegiant”) als Stanley. De originele leden van de Losers Club keren terug: Jaeden Martell als Bill, Wyatt Oleff als Stanley, Jack Dylan Grazer als Eddie, Finn Wolfhard als Richie, Sophia Lillis als Beverly, Chosen Jacobs als Mike en Jeremy Ray Taylor als Ben. Bill Skarsgård keert terug als Pennywise.

Muschietti regisseert “IT Chapter Two” naar het scenario van Gary Dauberman (“IT”, de “Annabelle”-films) dat gebaseerd is op het boek IT van Stephen KingBarbara MuschiettiDan Lin en Roy Lee produceren de film. Met Richard BrenerDave NeustadterGary DaubermanMarty EwingSeth Grahame-Smith en David Katzenberg als uitvoerend producenten.

Het creatieve team achter de schermen bestaat uit: cameraregisseur Checco Varese (“The 33”), de Oscar®winnende productiedesigner Paul Denham Austerberry (“The Shape of Water”), editor Jason Ballantine (“IT”, “Mad Max: Fury Road”) en de Oscar®genomineerde kostuumontwerper Luis Sequeira (“The Shape of Water”, “Mama”). De muziek is gecomponeerd door Benjamin Wallfisch (“Shazam!”, “Blade Runner 2049”, “IT”).

New Line Cinema presenteert, een Double Dream/Vertigo Entertainment/Rideback productie, een Andy Muschietti film: “IT Chapter Two”. Wereldwijde distributie: Warner Bros. Pictures.

“IT Chapter Two” is vanaf nu in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX en Dolby Cinema.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d