Home Movies Geprezen De Openbaring vanaf 26 mei op VOD

Geprezen De Openbaring vanaf 26 mei op VOD

by Mark van Truijen

De zwart-komische thriller De Openbaring van Chris W. Mitchell (De Poel) komt 26 mei uit op VOD via alle streamingdiensten, waaronder Pathé Thuis en iTunes. De zwartkomische thriller met in de hoofdrollen Victor Löw (Prooi, Michiel de Ruyter), Leny Breederveld (De Luizenmoeder) en Monic Hendrickx (Penoza, De Belofte van Pisa) ontving eerder deze maand lovende recensies met onder meer vier sterren recensies in zowel Volkskrant (‘een lekkere spanning’, ‘benauwende sfeer’) als Algemeen Dagblad (‘geestig, griezelig en ook filmisch dik in orde’).

De recensenten prezen onder meer Victor Low in de hoofdrol (Volkskrant: ‘Victor Löw is indrukwekkend krankjorum’Algemeen Dagblad: ‘Victor Low draait door in heerlijk hysterische wappiehorror’Trouw: ‘Victor Löw is benauwend goed’, Filmkrant: ‘Löw draagt de film met verve’). Klik hier voor meer informatie over De Openbaring.

HET VERHAAL
De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al  snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

OVER HET MAKEN VAN DE OPENBARING
Dat Victor Löw de rol van Jacob, een man in grote verwarring, zou moeten spelen stond vast. De Openbaring is namelijk de reïncarnatie van een project waaraan Victor en coproducent Jan Doense samen jarenlang werkten, maar dat nooit van de grond kwam omdat het te bizar was. Tijdens de coronapandemie vielen de puzzelstukjes op hun plaats en kon De Openbaring met de enthousiaste steun van het Nederlands Filmfonds in recordtijd gefinancierd en gerealiseerd worden. Leny Breederveld speelde tien jaar geleden op het Binger Filmlab al eens een scène uit het toenmalige scenario. Zij was en bleef de eerste keuze voor de rol van Jacobs moeder. Monic Hendrickx werd benaderd voor de rol van Magda, Jacobs zuster. Peter Bolhuis nam de rol van Jacobs vader voor zijn rekening.

De Openbaring is geproduceerd door Make Way Film (Monique van Kessel) en Film Events (Jan Doense). Scenario en regie: Chris W. Mitchell. Nederlandse vertaling en bewerking: Anna van Praag.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: