Home Gadgets Gemakkelijker, Beter, Sneller, Sterker: Adobe Apps worden supercharged door NVIDIA RTX GPU’s

Gemakkelijker, Beter, Sneller, Sterker: Adobe Apps worden supercharged door NVIDIA RTX GPU’s

by Jos Vis

Van David LaChapelle tot M. Night Shyamalan tot Dave Grohl, ’s werelds toonaangevende creatieve geesten zijn deze week in Los Angeles afgedaald voor Adobe MAX om te praten over hoe technologie de manier waarop ze werken verbetert. Meer dan 40 top creatieve en ontwerptoepassingen worden versneld door NVIDIA’s RTX ray tracing en AI-processors. Dit betekent dat je niet langer hoeft te wachten op je pc. Je bent vrij om te creëren met de snelheid van je verbeelding en je werk onmiddellijk tot leven te zien komen. Vandaag komt deze boost naar drie van de creatieve apps van Adobe: Adobe Dimension, Substance Alchemist en Premiere Pro.

2D-graphics een derde dimensie geven

3D-ontwerp is van oudsher beperkt tot programmeurs en technici die zijn opgeleid in dure en gecompliceerde CAD- en DCC-tools. Bij Adobe MAX vallen de barrières voor 3D weg met nieuwe apps en mogelijkheden voor de creatieve portfolio’s van kunstenaars. Adobe Dimension maakt het gemakkelijk en betaalbaar voor tientallen miljoenen grafische ontwerpers en illustratoren om in 3D te stappen met voorraadactiva, point-and-click-materialen en een krachtige nieuwe NVIDIA RTX-versnelde ray-traced renderer. Adobe Dimension maakt gebruik van speciale ray-tracing-processors op RTX GPU’s om de rendering van 3D-omgevingen drastisch te versnellen. Hierdoor kun je dynamische verlichting, mooie reflecties en zachte schaduwen zien – allemaal zonder te wachten.

Adobe Dimension UI

“Met NVIDIA RTX GPU’s, die dramatische prestatieverbeteringen leveren in Adobe Dimension, transformeren we ontwerpworkflows met high-end visuals die sneller dan ooit zijn gemaakt,” zei Ross McKegney, directeur engineering voor 3D en AR bij Adobe. “We voegen ook interactieve ray tracing toe waarmee kunstenaars fantastische 3D fotorealistische scènes kunnen weergeven die hun omgeving naar een hoger niveau tillen.” Adobe brengt ook Substance Alchemist uit, een 3D-tool waarmee kunstenaars fotorealistische structuren kunnen maken. Het enige dat je hoeft te doen is een foto van een oppervlak maken en de tool verwijdert op magische wijze de verlichting en schaduwen zodat de textuur opnieuw kan worden weergegeven in 3D. Zo heb je een professionele textuur.

Adobe Substance Alchemist

Substantie Alchemist delighting gebruikt deep learning AI die wordt aangedreven door NVIDIA RTX GPU’s. Materiaalcreatie die vroeger een kunstenaar urenlang nauwgezette maskering en bewerking kostte om verlichting te verwijderen, kan nu binnen enkele seconden door AI worden gedaan.

Videosamenstelling ontmoet AI

De kracht van AI komt naar video met de release van Adobe van een nieuwe GPU-versnelde AI-functie in Adobe Premiere Pro genaamd Auto Reframe. Het maakt gebruik van Adobe Sensei AI om de meest relevante elementen in een video te identificeren en te volgen – of het nu een snowboarder of raceauto is – en herintegreert video-inhoud intelligent voor verschillende beeldverhoudingen. En met NVIDIA RTX GPU’s is het tot 400 procent sneller dan op CPU’s.

Adobe Reframe

Het automatiseren van deze conversie bespaart u veel tijd. Bijna 60 procent van de video in de wereld wordt op mobiele telefoons gebruikt – apparaten die overwegend in portretmodus worden gebruikt. Sociale mediaplatforms van Facebook tot Instagram tot Snapchat nemen in toenemende mate portret-aspectverhoudingen voor video’s aan om de betrokkenheid te vergroten. Toch wordt het overgrote deel van de video nog steeds vastgelegd in traditioneel landschapsperspectief. Met de nieuwe Auto Reframe-tool kun je je video’s sneller dan ooit op sociale media krijgen.

Maak nog sneller met het nieuwe NVIDIA Studio-stuurprogramma

Net op tijd voor Adobe MAX, brengen we een nieuw NVIDIA Studio-stuurprogramma uit, zodat u de beste prestaties en compatibiliteit kunt krijgen voor de nieuwe releases van Adobe. De driver levert tot 12 procent betere prestaties1 in creatieve apps, waaronder Adobe Premiere Pro, Autodesk Arnold, Cinebench en REDCINE-X PRO.

NVIDIA Studio performance chart

De driver voegt ook ondersteuning toe voor OptiX 7 voor RTX-versnelde raytracing in Blender Cycles 2.81 Alpha.

BOXX “Beasts” levert professionele prestaties

Als onderdeel van de festiviteiten sluiten twee professionele werkstations zich aan bij de RTX Studio-familie : BOXX APEXX W4L en APEXX S3.

Deze creatieve beesten leveren ongelooflijke prestaties die zelfs de meest intense creatieve taken kunnen temmen. De W4L is configureerbaar met maximaal vier Quadro RTX 8000 GPU’s met een verbazingwekkende 192 GB VRAM, 768 GB systeemgeheugen en Intel Xeon W-processors. Ga je gang, gooi elk project dat je maar wilt!

NVIDIA Quadro RTX workstation

RTX Studio-laptops en desktops combineren RTX GPU’s met de NVIDIA Studio Stack van gespecialiseerde SDK’s en Studio-stuurprogramma’s – een krachtige set hardware en software waarmee u projecten in recordtijd kunt voltooien. Zoek de RTX Studio-badge om de juiste systemen in detailhandel en detailhandel te vinden.

Adobe MAX begint vandaag. Met de nieuwe Creative Cloud-releases en RTX Studio-systemen staan creaties voor een grote traktatie. Als u aanwezig bent, bezoek dan NVIDIA stand 1101 om de nieuwste technologie in actie te zien.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: