Home Featured Gear. Club Unlimited 2 review voor Switch

Gear. Club Unlimited 2 review voor Switch

by Mark van Truijen

De Switch staat nu niet echt bekend om zijn realistische race simulaties, met titels als Mario Kart en Fast RMX bijvoorbeeld, Nintendo heft wel als doel dit beeld van arcade en fantasie vast te houden. Er is natuurlijk altijd een publiek voor het simulatie genre. De gedachte van volledig in controle zijn over jouw auto en deze zo over het wegdek te knallen. De Switch fans hadden flink keuze uit diverse arcade race titels, nu is er dan ook eindelijk iets voor de simulatie fans. Stap binnen in Gear Club Unlimited.

Gear. Club Unlimited 2 is het vervolg op het vorig jaar uitgebrachte deel 1, ontwikkeld door Eden Games. De eerste titel was een uitgebreide titel op de mobiele versie, de versie van dit jaar is vanaf de grond opgebouwd voor de Switch. De game kan zich veel permitteren aangezien er weinig tot eigenlijk geen concurrentie is op de Switch. Is de titel van dit jaar echt de moeite waard?

Okey, laten we beginnen met toch wel een van de belangrijke aspecten in race games, de auto’s. Gear. Club beschikt over 51 auto’s van bekende merken uit de wereld zoals Porsche, Lotus en Mercedes. Dit is zeker een stap in de goede richting en zal dan ook veel mensen aanspreken. De wagens zijn allemaal te bewerken op hun prestaties tot op de banden aan toe, zelfs deze zijn op merk gesorteerd. De wagens zien er goed uit, het enige puntje van kritiek is dat er geen schade aan de auto te zien is bij een crash. Gelukkig is het geluid van de wagens erg goed en draagt het zeker bij aan het gevoel van rijden.

Okey, er is ook nog een verhaal aanwezig, het is niet groots maar het is er. Je bent een test driver die begint met het echte werk. Je bent er goed in en gaat door met racen. Het is niet heel spannend, dit is terug te zien in de dialogen in de game. De presentatie is ook wat out of order en draagt niet echt bij aan het gevoel van de game. Dit zal niet zorgen dat je de game wel of niet koopt, je komt hier toch niet voor het verhaal. Je komt hier toch zeker wel om te racen.

Gear Club Unlimited 2 leunt erg op het simulatie aspect in de game enkel is het toch niet volledig. Dit gaat de game niet tegenwerken, het is een Switch exclusive titel en is de enige in zijn soort momenteel. De arcade,simulatie, hybride race mechanics van de game zullen de echte fans afschrikken. Ondanks dat zal je toch echt rekening moeten houden met je gaspedaal en je rempedaal, anders vlieg je genadeloos uit de bocht, de controle die je hebt over de auto is maar een paar stappen verwijderd van de echte simulatie games.

Het is misschien wat gek om te zeggen dat meer controle niet gewenst is, in dit geval dan. De hoeveelheid controle die je momenteel over het voertuig hebt zonder enige hulp is best absurd. Simulatie games straffen je meestal genadeloos af als er fouten gemaakt worden en hebben toch een soort skill niveau nodig. Waar in deze titel je makkelijk kan rijden als een pro en het instapniveau daardoor goed omlaag gaat. Neem dan ook nog even de niet zo sterke AI mee en je hebt een redelijk makkelijke game.

Er zijn een paar elementen die de game wat uitdagender proberen te maken. Naast de standaard asfalt wegen door de groene omgevingen, vindt je jezelf toch zeker terug in regenachtige stormen en sneeuwlandschappen. Deze beïnvloeden je gameplay dusdanig dat het toch nog wel een uitdaging wordt je wagen op de weg te houden. Ook komt dit de variatie in gameplay ten geode en moet je dus goed je best doen om de finish te halen.

Ik had het al even over de hulp, die is er wel, in ruime mate, mocht je dit nodig hebben. Zo kan je beschikken over : turn-assists, een guiding line, en zelfs een terugspoel functie mocht je het echt te bond maken. Deze features zijn een goeie toevoeging voor spelers die het nodig gaan hebben, het maakt de game net weer wat makkelijker. Let wel, het maakt deze makkelijke game echt te makkelijk. Soms voelt het alsof je niets hoeft te doen behalve gas geven. Neem goed mee in gedachten dat de game in het begin alles heft aan staan en voor de uitdaging je dit zelf dient uit te zetten..

Gear.Club Unlimited 2 beschikt ook over multiplayer aspecten, deze zijn onderdeel van een gratis update. Er is een split screen multiplayer aanwezig, deze is erg leuk enkel kan je zien dat het veel vraagt van de switch. De framerate vormt dan weleens een probleem..

Gear.Club Unlimited 2 geeft Switch Fans een degelijke simulatie racer die ze nog niet hadden. De game doet geen moeite om een complete simulatie te worden, het is eerder een arcade simulatie en hier blinkt het da nook in uit.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: