Home GamingAndroid GC 2015: Deze games brengt InnoGames mee naar Gamescom

GC 2015: Deze games brengt InnoGames mee naar Gamescom

by Mark van Truijen

De Duitse ontwikkelaar InnoGames speelt op gamescom een thuismatch en brengt dan ook een geweldige line-up van games en updates mee naar Keulen. Naast oerklassieker Tribal Wars 2 kunnen bezoekers zich verwachten aan de nieuwe strategische browsergame Elvenar en de jongste update van Forge of Empires, waarvan recent nog de Android-versie werd gelanceerd.

De poorten van Elvenar zwaaiden onlangs wereldwijd open en verwelkomden spelers in meer dan twintig verschillende talen. In deze sprookjesachtige city builder moet je de verscheurende keuze maken of jeals voorvechter van het mensen- dan wel het elfenras een bloeiende stad uit de grond gaat stampen. De game werd nog maar recent opgefrist met deomvangrijke Fellowship update maar achter de schermen wordt er druk aan nog meer content gebouwd.

Forge of Empires dan weer klokte net voor de zomer af op een historische totaalomzet van 100 miljoen euro, terwijl de ontwikkelkost amper een honderdste daarvan bedroeg. Het is daarmee één  van de meest succesvolle online browsergames aller tijden. Niet toevallig ging de game in zijn levensloop reeds met verschillende prijzen voor beste browsergame aan de haal. Sinds de release van de iOS- en Android-versie in respectievelijk 2014 en 2015 is het spel volledig crossplatform. Een succes, want de iPad-versie stond vlak na lancering te boek als een van de beste strategiespellen op de App Store.

Tribal Wars 2 trad met verve in de voetsporen van de allereerste InnoGames-productie, oerklassieker Tribal Wars en op gamescom doet de ontwikkelaar aan een select groepje uitverkorenen de volgende stap in dat succesverhaal uit de doeken.

Met meer dan 150 miljoen geregistreerde spelers is InnoGames een van de grootste aanbieders van online games ter wereld. De in Hamburg gelegen onderneming telt momenteel meer dan 350 werknemers uit 30 verschillende landen. Naast Tribal Wars scoorde InnoGames ongeziene kassuccessen met Grepolis en Forge of Empires.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: