Home Gaming Ga de straat op in op de jaren 90 geïnspireerde beat ‘em up Final Vendetta van Numskull Games en Bitmap Bureau

Ga de straat op in op de jaren 90 geïnspireerde beat ‘em up Final Vendetta van Numskull Games en Bitmap Bureau

by Jos Vis

Numskull Games brengt side-scrolling beat ‘em up Final Vendetta uit, een eerbetoon aan de iconische arcade-titels uit de jaren 80 en 90, zoals Streets of Rage, Double Dragon en Final Fight. Het is nu digitaal beschikbaar op Steam en Xbox, maar ook digitaal en fysiek op Switch en PlayStation – inclusief speciale edities.

Final Vendetta, ontwikkeld door Bitmap Bureau, het legendarische ontwikkelingsteam dat je retro-geïnspireerde cultklassiekers Xeno Crisis en Battle Axe bracht, is de volgende moderne kijk van het gerespecteerde team op een geliefd genre uit het gouden tijdperk. Het wordt compleet geleverd met prachtig geanimeerde pixelart, uitdagende gameplay en een op de jaren 90 geïnspireerde dansmuziek-soundtrack.

Final Vendetta kan zowel in solo- als coöp-modus worden gespeeld, maar het is niet moeilijk met vier verschillende spelmodi verspreid over Arcade, waarbij het doel is om door zes verschillende locaties te vechten, tegen alle eindbazen in Boss Rush te vechten, hordes vijanden te overleven in Survival, niet om vermeld speler tegen speler gevechten in Versus.

Personages zijn onder meer de Londense bokser Duke Sancho, vechtkunstenaar Claire Sparks uit Essex en worstelaar Miller T. Williams – elk met hun eigen unieke bewegingen en speciale bewegingen.

De dreunende soundtrack van Final Vendetta, die teruggrijpt op de hectische dagen van de rave-beweging, wordt voornamelijk geproduceerd door Featurecast, evenals vier nummers van het elektronische dansduo Utah Saints, om nog maar te zwijgen van een fragment van Krafty Kuts.

“Hoewel we al lang fans van het genre zijn, is Final Vendetta onze eerste kennismaking met beat ‘em-ups. We vinden het geweldig om deel uit te maken van de moderne renaissance en kunnen niet wachten om dat gevoel van ouderwets arcadeplezier naar moderne consoles en pc te brengen.” Mike Tucker – Design Director bij Bitmap Bureau

De fel getipte titel is nu digitaal beschikbaar op pc (Steam), Xbox, Nintendo Switch en PlayStation 4 & 5. Er zijn drie verschillende fysieke versies beschikbaar op Nintendo Switch en PlayStation 4 & 5 inclusief de Standard Edition, Collector’s Edition inclusief OST-cd, stickers en verzamelkaarten, en Super Limited Edition met het bovengenoemde plus een artbook, poster en USB-sleutelhanger.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: