Home Gadgets FRITZ!Box 4040: nieuwe draadloze AC-router van AVM multifunctioneel voor het thuisnetwerk

FRITZ!Box 4040: nieuwe draadloze AC-router van AVM multifunctioneel voor het thuisnetwerk

by Mark van Truijen

AVM introduceert de FRITZ!Box 4040, een multifunctioneel inzetbare router zonder eigen modem, die je kunt aansluiten op een modem van elke provider. Het instapmodel is te koppelen aan kabel, DSL of glasvezelmodem, of aan bestaande netwerken. Daarnaast ondersteunt de router een internetverbinding via een 3G- of 4G-dongel. Gebruikers kunnen vertrouwen op een snelle internetverbinding: zowel WiFi AC met snelheden tot 866 Mbps, als WiFi N met snelheden tot 400 Mbps voor draadloze dataoverdracht. Met de FRITZ!Box 4040 hoef je je dan ook nooit meer zorgen te maken over een trage verbinding en haperende videostreams. 

De FRITZ!Box 4040 is onder meer uitgerust met een gigabit-WAN-poort, vier gigabit-LAN-poorten voor applicaties die grote hoeveelheden data te verwerken krijgen, en een USB 3.0- en een USB 2.0-aansluiting voor netwerkapparaten als printers en opslagmedia. Smartphones zijn via WiFi eenvoudig aan te sluiten op de FRITZ!Box en te gebruiken als VoIP-telefoons. De FRITZ!Box 4040 – verkrijgbaar voor een adviesprijs van 89 euro – wordt geleverd met de nieuwste versie van FRITZ!OS.

 

Geschikt voor draadloze apparaten die veel datacapaciteit vragen

Andere draadloze apparaten zijn met een druk op de WPS-knop aan te sluiten op de FRITZ!Box 4040. Dankzij de vier gigabit-Ethernet-LAN-poorten is de FRITZ!Box geschikt voor applicaties met grote hoeveelheden data, zoals 4k-video’s, games, WebTV en video on demand via de Ethernet-kabel.

Foto’s, video’s, muziek en meer op het complete thuisnetwerk

De FRITZ!Box 4040 streamt foto’s, muziek, video’s en andere data voor het complete netwerk. Zelfs wanneer de computer uit staat, zijn apparaten als opslagmedia en printers die verbonden zijn met USB 3.0/2.0, makkelijk te integreren in het thuisnetwerk via print- en mediaservers. Daarnaast heb je via internet altijd en overal veilig toegang tot het thuisnetwerk dankzij de MyFRITZ!-service.

Smartphonegesprekken via het internet

FRITZ!App Fon maakt het eenvoudig om een smartphone aan de FRITZ!Box te koppelen via WiFi en deze te gebruiken als een VoIP-telefoon. Zo werkt elke telefoonlijn via het internet. Andere handige gratisFRITZ!Apps zijn onder meer de MyFRITZ!App en FRITZ!App WLAN.

Veelzijdige functies van FRITZ!OS en vijf jaar garantie

Zoals gewoonlijk krijgen gebruikers vijf jaar garantie op de nieuwe FRITZ!Box 4040. Bovendien profiteren ze van de veelzijdige functies van FRITZ!OS, waaronder draadloze toegang voor gastgebruikers en instellingen voor ouderlijk toezicht en VPN. De gebruikersinterface stemt zich automatisch af op smartphones en tablets. Bovendien is de FRITZ!Box regelmatig gratis te updaten voor de nieuwste functies.

Highlights van de FRITZ!Box 4040

  • Gigabit-WAN-poort voor aansluiting op kabel, DSL, glasvezelmodem of een bestaand netwerk
  • dualband WiFi AC+N (866 Mbps + 400 Mbps)
  • 4 x gigabit-LAN voor verbinden en netwerken via LAN-kabel
  • 1 x USB 3.0-aansluiting en 1 x USB 2.0-aansluiting voor printers/opslagmedia
  • FRITZ!NAS: biedt gebruikers altijd en overal toegang tot hun thuisdata via app of browser
  • Mediaserver streamt muziek, foto’s en video’s naar geschikte ontvangers (SMB, FTP, UPnP AV)
  • FRITZ!App Fon maakt internetbellen mogelijk – integratie van iPhones en Android-smartphones via WiFi
  • Ondersteunt 3G- en 4G-dongels voor internetverbinding via het mobiele communicatienetwerk
  • Eenvoudige configuratie via de browserinterface

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: