Home Gaming Fragments of Him vanaf vandaag beschikbaar op Steam

Fragments of Him vanaf vandaag beschikbaar op Steam

by Mark van Truijen

De Nederlandse indie studio Sassybot heeft aangekondigd dat hun verhalende video game Fragments of Him vanaf vandaag beschikbaar is op de PC (Steam) voor €19.99 inclusief een 10% korting deze week. De Xbox One versie van het spel volgt snel hierna, en de PlayStation 4 versie wordt later in het jaar uitgebracht.

Fragments of Him is een verhalende game over echte emoties die ieder voor zich, op een dag tegen kunnen komen. Het is een reis over het verlies van een geliefde, vol met tranen en blijdschap, en uiteindelijk met een hartverwarmende boodschap: koester diegene die je lief hebt en de tijd die je samen kunt hebben.

“In Fragments Him ontdekken wij hoe mensen met verlies omgaan en hoop voor de toekomst kunnen vinden. Wij hebben een emotionele realitische reis gemaakt, zowel voor de personages alsde spelers, met simpele interacties waarbij de mensen in het verhaal worden gezogen op een manier die niet mogelijk is in films of het teater,” zegt Elwin Verploegen, mede-oprichter van Sassybot. “Het is fantastisch om de reactie van gamers te zien wanneer wij Fragments of Him tonen. Velen zijn onder de indruk van onze kleine game. Wij zijn dus heel erg blij dat vanaf vandaag alle spelers het volledige verhaal van Fragments of Him op de PC over liefde en hoop kunnen ervaren.”

Fragments of Him is een verhalende game-ervaring, gemaakt door Sassybot in samenwerking met narrative designer Mata Haggis, met een speeltijd van ongeveer 2,5 uur. Gamers herleven de laatste momenten van Will en ontdekken daarbij de herinneringen van de personen die hem lief hadden en hij heeft achter gelaten. Zoals zijn partner Harry, die terugkeert naar een leeg huis gevuld met de aandenkingen van zijn liefde; Sarah, een ex-vriendin die later een goede vriend wordt van het stel; en Mary, de oma die eenzaam is en zich voelt verraden door een samenleving die ze nauwelijks meer herkend. De speler beweegt met een eerste-persoons perspectief door de wereld in Fragments of Him en dirigeert daarbij het verhaal buiten de personages om, waarbij een unieke “tweede-persoons” gevoel tot de ervaring tot stand wordt gebracht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: