Home TVSeries FOX lanceert eerste serie ooit over exorcisme: ‘Outcast’

FOX lanceert eerste serie ooit over exorcisme: ‘Outcast’

by Mark van Truijen

Wat begon met een strip, is uitgegroeid tot een wereldwijde tv-serie. Comicschrijver en executive producer Robert Kirkman, die eerder succes boekte met zijn verfilmde strips ‘The Walking Dead’ bezorgt menig fan van dit genre meer spanning dan ooit te voren. Kort na de première in Amerika, kunnen The Walking Dead-fans in Nederland zich vanaf maandag 6 juni vastbijten in de nieuwe tv-serie ‘Outcast’. De serie is een reeks van tien afleveringen en gebaseerd op het zelfbedachte stripverhaal van Kirkman waar exorcisme centraal staat. Voor de mensen die niet tot 6 juni kunnen wachten, biedt FOX de unieke kans om vanaf vanavond 22.00 uur via Facebook de eerste aflevering al volledig te zien. Een unieke gebeurtenis voor zowel Facebook als voor FOX, die dit gelijktijdig in 61 landen via hun eigen Facebook platform uitzenden.

‘Outcast’ vertelt het verhaal over de jonge introverte man Kyle Barnes (Patrick Fugit) die zijn hele leven is bezeten door demonen. Hij leeft hij als een kluizenaar en houdt zijn vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan. Kyle probeert uit zijn isolement te ontsnappen en langzaam weer zijn leven op te bouwen. Wanneer oude bekende pastoor Anderson (Philip Glenister) zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving, gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden en op zoek naar antwoorden over zijn bezetenheid. Totdat hij achter een geheim komt, dat het einde kan betekenen van het leven op aarde.

Bekijk hier de eerste scène van ‘Outcast’.

Robert Kirkman

Robert Kirkman is schrijver van de grootste serie van de wereld en vele populaire comic boeken, inclusief de Eisner Award winnende strip ‘The Walking Dead’ en de nieuwe exorcisme comic ‘Outcast’, waarvan het eerste nummer in 2014 werd gepubliceerd. Kirkman omschrijft ‘Outcast’ als een meeslepend horror verhaal, waarmee hij hoopt zijn lezers de stuipen op het lijf te jagen. Momenteel zijn er achttien uitgaves van de strip geweest.

Cast

De hoofdrolspelers in de serie ‘Outcast’ zijn: Patrick Fugit (‘Gone Girl’), die zijn Hollywood film debuut in ‘Almost Famous’ had. Philip Glenister, één van de meest populaire Britse acteurs bekend van de BBC BAFTA-genomineerde en Emmy award gewonnen serie ‘Life on Mars’. Wrenn Schmidt, bekend van ‘Boardwalk Empire’ en speelt Kyle’s standvastige en optimistische geadopteerde zus en is de enige link met de buitenwereld. Reg E. Cathey, bekend van ‘House of Cards’ en ’The Fantastic Four’ speelt een politieagent en is tevens de man van Kyle’s zus. Kate Lyn Sheil, speelt in de serie ‘House of Cards’ en is de ex-vrouw van Kyle.

FOX
FOX is een kwaliteitszender met series, films en sport. Momenteel brengt FOX internationale hitseries als The Walking Dead, The X-Files, American Horror Story, Empire en The Flash. FOX zendt deze series als eerste en direct na de internationale premières in Nederland uit, waarmee de zender de pay-off ’The Best. First’ onderstreept. FOX is voor iedereen met digitale televisie te ontvangen, onder meer bij Ziggo, Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11, KPN kanaal 14, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13. Voor meer informatie: www.foxtv.nl

Uitzending:

Vanaf vrijdag 20 mei om 22.00 uur via de Facebookpagina van FOX.

Vanaf maandag 6 juni om 22.00 uur op FOX.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: