Home Gaming Float met FF XIV Online-thema onthuld tijdens Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade

Float met FF XIV Online-thema onthuld tijdens Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade

by Mark van Truijen

Dankzij een geslaagde samenwerking met Sydney Gaymers werd FINAL FANTASY® XIV Online op zaterdag 2 maart de eerste videogame die als deel van een float deelnam aan Sydney’s Gay & Lesbian Mardi Gras Parade.

De float debuteerde tijdens de 2019 Parade Night, met inflatables van een Moogle, Cactuar en Cherry Bomb als blikvangers, en werd omringd door 80 leden van de community’s van zowel FINAL FANTASY XIV Online als Sydney Gaymers, die zich verzamelden onder de banner “Realms United”.

FFSYD1
FFSYD2

De samenwerking werd aangekondigd in februari 2019 en viert de verbinding tussen de 2.600 personen sterke Sydney Gaymer-community in Australië en de hooggeprezen MMO. De aankondiging werd vergezeld door de volgende quotes:

“Sydney Gaymers is zeer verheugd over de samenwerking met FINAL FANTASY XIV Online voor de 2019 float met de titel Realms United. Het betekent heel veel voor ons om directe ondersteuning, bevestiging en erkenning van zo’n grote kracht in de industrie te krijgen. Het betekent ook veel om ondersteund te worden door een game waarin zoveel van onze community-leden en waarden vertegenwoordigd zijn. De FINAL FANTASY XIV Online-community discrimineert niet en respecteert ieders vrijheid en individuele waarden. Voor veel LGBTQI+-spelers bieden online community’s ruimte voor de ontwikkeling en het verkennen van persoonlijke identiteiten. Ze stellen ons in staat om contact te maken met anderen en onze waarden te vieren, en ze versterken het gevoel dat we niet alleen zijn. Sydney Gaymers zou zich geen betere sponsor kunnen wensen om te helpen bij het creëren van de meest ambitieuze float die we ooit hebben gemaakt.”

 –       Organisator voor Sydney Gaymers, Peak Distapan

“Deze samenwerking was nooit gerealiseerd zonder de inspanningen van onze community. Toen FFXIV deelnam aan PAX Australia, ontvingen we van de Australische FFXIV-spelers het warmste onthaal en de grootste steun. Dit heeft ertoe geleid dat onze community en Sydney Gaymers nu hun krachten hebben gebundeld om deze samenwerking te realiseren. Dat vind ik geweldig om te zien, niet alleen als de verantwoordelijke voor FFXIV maar ook als een speler van de game. FFXIV is een andere wereld die online steeds groter en uitgebreider wordt. In die wereld worden mensen avonturiers, bekend als de Warriors of Light, en hebben ze de vrijheid om te doen wat ze willen. Samen met community’s over de hele wereld ga ik graag verder met het ontwikkelen van deze wereld.”

 –       FINAL FANTASY XIV Online producer en director, Naoki Yoshida

De Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras werd dit jaar voor de 41e keer gehouden en is een jaarlijks, twee weken durend festival dat de kracht en diversiteit van de LGBTQI+-community viert, culminerend in een parade door het centrum van Sydney, Australië. Het bruisende extravaganza zet Sydney even stil om de schijnwerpers te richten op de levens, cultuur en creativiteit van de LGBTQI+-community. Sydney Gaymers deed in 2019 voor de vijfde keer mee aan de Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade.

Ga voor meer informatie over Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras naar: http://www.mardigras.org.au/

FFSYD3
FFSYD4

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: