Home Gaming Final Fantasy XVI verschijnt 22 juni 2023

Final Fantasy XVI verschijnt 22 juni 2023

by Pim, Sel

Square Enix Ltd., maakte vandaag bekend dat de langverwachte actie-RPG FINAL FANTASY®XVI wereldwijd zal verschijnen op 22 juni 2023. Dit werd aangekondigd tijdens de Game Awards 2022, waar producer Naoki Yoshida op het podium verscheen voor de wereldpremière van een nieuwe game-trailer getiteld “REVENGE,” een verwijzing naar één van Clives motieven voor het avontuur dat spelers met hem kunnen beleven wanneer de game volgend jaar verschijnt voor de PlayStation®5. Het bedrijf onthulde ook dat spelers nu de Standard en Deluxe Editions van FINAL FANTASY XVI kunnen pre-orderen in de Square Enix Store, en dat pre-orders van de Collector’s Edition beginnen op maandag, 12 december.

FINAL FANTASY XVI neemt spelers mee op een gloednieuw, opzichzelfstaand verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals. Wanneer deze kristallen door de verspreiding van de Blight worden bedreigd, hangt de vrede aan een zijden draadje. Het lot van het land wordt bepaald door de Eikons, machtige en dodelijke wezens, en hun Dominants, mannen en vrouwen die de Eikons kunnen oproepen om hun krachten te gebruiken. Dit is het verhaal van Clive Rosfield, een krijger die ook wel “First Shield of Rosaria” wordt genoemd en heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, Eikon van Vuur, te beschermen. Al snel krijgt Clive te maken met een grote ramp en zweert hij zich te wreken op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die een spoor van rampspoed over de wereld trekt.

FINAL FANTASY XVI biedt boeiende personages, een rijke achtergrond en een meeslepende verhaallijn. De game wordt door Square Enix uitgebracht als Standard Edition en drie andere versies. De Standard en Deluxe Editions van de game zijn nu beschikbaar voor pre-orders, de Collector’s Edition komt voor pre-orders beschikbaar op maandag 12 december om 19:00 uur in de Square Enix Store. Iedereen die FINAL FANTASY XVI pre-ordert ontvangt de Braveheart (wapen) DLC en Cait Sith Charm (Gil Boost-accessoire) DLC.  

Hieronder de details over de verschillende versies van FINAL FANTASY XVI en hun bonussen: 

FINAL FANTASY XVI Collector’s Edition voor PlayStation®5: 

 • Collector’s Box – Een prachtige doos met metaalglans en indrukwekkend artwork van de legendarische illustrator van de FINAL FANTASY-serie, Yoshitaka Amano.
 • FINAL FANTASY XVI game – De basisgame, inclusief omkeerbare cover-art
 • Premium Statue – Phoenix vs Ifrit – Een premium statue van twee strijdende Eikons – Phoenix en Ifrit 
 • Metal Eikon Pin Collection – Een premium collectie met metalen buttons van acht Eikons
 • Speciale Clive Rosfield SteelBook®-hoes – Een Steelbook-hoes met artwork van hoofdpersonage Clive Rosfield
 • Stoffen wereldkaart van Valisthea – Een stoffen kaart van Valisthea, de wereld waarin het verhaal zich afspeelt
 • Blood Sword (wapen) DLC – Het legendarische scharlakenrode zwaard van Firion, de held van FINAL FANTASY II.

De FINAL FANTASY XVI Collector’s Edition is alleen te pre-orderen in de Square Enix Store. Fans die de Collector’s Edition pre-orderen of aanschaffen in de Square Enix Store ontvangen de volgende bonus-items: digitaal mini-artbook, digitale mini-soundtrack, en Scholar’s Spectacles (Exp Boost-accessoire). 

FINAL FANTASY XVI Deluxe Edition: 

 • Basis-game, inclusief omkeerbare cover-art
 • Stoffen wereldkaart van Valisthea 
 • Speciale Clive Rosfield SteelBook®-hoes

FINAL FANTASY XVI Digital Deluxe Edition: 

 • Basis-game
 • Digitaal mini-artbook 
 • Digitale mini-soundtrack

Digitale pre-orders voor de Standard en Deluxe Editions zijn beschikbaar in de PlayStation™Store. Meer informatie over alle aanbiedingen en nieuwe informatie is beschikbaar op de officiële FINAL FANTASY XVI-website: http://www.finalfantasyxvi.com 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: