Home Gaming Final Fantasy XIV Online krijgt Starter Guide-serie

Final Fantasy XIV Online krijgt Starter Guide-serie

by Jos Vis

SQUARE ENIX heeft vandaag de gloednieuwe “Starter Guide Series” voor de veelgeprezen MMORPG FINAL FANTASY XIV Online uitgebracht, met vroege tips en trucs voor nieuwe spelers die voor het eerst op avontuur gaan door het steeds groter wordende rijk van Eorzea om het meeste uit hun avontuur. Of ze nu solo spelen in hun eigen tempo, of samen met andere spelers de wereld verkennen, deze online videoserie zal helpen bij het begin van hun avonturen.

De serie volgt de reis van nieuwe speler Kaz en zijn mentor Mayra, die hem begeleidt bij zijn eerste stappen in Eorzea. Aflevering één: “The Adventure Begins” leidt spelers door de allereerste stappen in hun FINAL FANTASY XIV Online-reis, waaronder:

  • Een personage maken
  • De kaart gebruiken
  • Hoofdscenario-speurtochten starten

De volledige Starter Guide-serie bestaat uit zeven video’s, elk gericht op verschillende aspecten van de nieuwe spelerervaring, met tips en trucs, van het maken van personages en basisspelmechanica tot kerkers, eindbaasgevechten en meer. De afleveringen en inhoud zijn als volgt:

  • Serie-introductie – Sluit je aan bij de ervaren avonturier Mayra terwijl ze nieuwe speler Kaz naar de wereld van FINAL FANTASY XIV leidt.
  • Aflevering 1: Het avontuur begint – Kaz creëert zijn personage en zet zijn eerste stappen in Eorzea. Mayra introduceert Kaz op de kaart en verschillende soorten missies, zodat hij van het hoofdverhaal kan genieten zonder te verdwalen.
  • Aflevering 2: Meet Your FATE – Mayra laat Kaz kennismaken met klassemissies en hoe hij verschillende klassen kan ontgrendelen vanaf niveau 10. Kaz ontmoet zijn eerste FATE, een open wereldontmoeting waaraan iedereen in de buurt kan deelnemen.
  • Aflevering 3: Hall of the Novice – Kaz leert hoe hij zijn rommelige inventaris moet ordenen en ontdekt de functie Aanbevolen uitrusting. Mayra neemt Kaz mee naar de Hall of the Novice, waar hij een spoedcursus krijgt over partijgevechten en een nieuwe set uitrusting.
  • Aflevering 4: Do Your Duty – Kaz stelt zijn nieuw verworven vaardigheden op de proef en vormt een team met Mayra om via de Duty Finder een lichte groep te vormen om zijn eerste kerker te tackelen. Kaz leert hoe kerkerbeloningen worden verdeeld via Need, Greed en Pass.
  • Aflevering 5: Vuurproef – Kaz vormt zijn eigen feest en begint aan zijn eerste proces: een epische eindbaasstrijd. Naarmate zijn bekendheid groeit, wordt Kaz gerekruteerd door een van de drie Grand Companies van Eorzea en ontgrendelt hij zijn eigen chocobo-rijdier op level 20.
  • Aflevering 6: Het einde van het begin – Mayra vertelt Kaz met alles wat hij tot nu toe heeft geleerd en alles waar hij nog naar moet uitkijken in de gratis proefperiode… en daarna!

FINAL FANTASY XIV Online Patch 6.18 is op dinsdag 5 juli gelanceerd en introduceert de langverwachte Data Center Travel-functie. Spelers kunnen nu werelden in verschillende datacenters bezoeken, voordat ze daar partijen vormen en taken uitdagen. Met deze functie is alleen reizen tussen logische datacenters binnen hetzelfde fysieke datacenter mogelijk. Reizen tussen Japanse, Noord-Amerikaanse, Europese en Oceanische datacenters is niet beschikbaar.

Patch 6.18 zag ook een uitbreiding van het aantal beschikbare werelden in de EU-regio en de toevoeging van Meteor, een nieuw datacentrum voor de JP-regio, wat een grotere capaciteit voor meer spelers betekent.

Met in totaal meer dan 25 miljoen geregistreerde spelers is er nooit een beter moment geweest voor nieuwkomers om hun avonturen in de veelgeprezen FINAL FANTASY XIV Online-saga te beginnen. De uitgebreide gratis proefversie bevat nu alle content van A Realm Reborn en de Heavensward-uitbreiding (en updates tot en met Patch 3.56), evenals een extra speelbare race (Au Ra) en drie extra speelbare banen (Dark Knight, Astrologian en Machinist) . Free Trial-spelers kunnen genieten van honderden uren bekroonde gameplay en verhaalervaringen die gelijk zijn aan twee volledige FINAL FANTASY-titels, zonder beperking van de speeltijd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: