Home Gaming FIA European Truck Racing Championship De Reuzen Ontwaken

FIA European Truck Racing Championship De Reuzen Ontwaken

by Pim, Sel

Bigben kondigt met plezier FIA European Truck Racing Championship aan. Deze officiële racesimulatie is ontwikkeld op basis van de KT Engine, een gespecialiseerde game-engine voor het creëren van racesimulaties (WRCTT Isle of Man, V-Rally) gemaakt door n-Racing. De game zal in juli 2019 verschijnen voor de PlayStation 4TM, Xbox One, pc en Nintendo Switch™.

FIA European Truck Racing Championship belooft een nieuwe ervaring voor fans van racegames en de vele fans van truck simulaties. Het bedwingen van een superkrachtig, 5-tons monster is heel iets anders dan het besturen van een raceauto of een motorfiets. Het is een ongekende uitdaging die dan ook enige ervaring met racegames vereist.

Tijdens de FIA ETRC-races in deze game nemen 12 trucks het op een circuit tegen elkaar op in vier sprints van elk 45 km, met speciale passeertechnieken, physics en inertia die je alleen met trucks kunt ervaren, speciale penalties en een reservoir van 200 liter water dat handmatig moet worden beheerd om remmen te koelen, oververhitting te voorkomen en de race te voltooien.

“We zijn erg blij met de kwaliteit en het oog voor detail in de officiële racesimulatie voor de FIA ETRC, die is ontwikkeld en geproduceerd door het gerenomeerde bedrijf Bigben. De technieken die spelers moeten gebruiken in deze educatieve, leuke en gedetailleerde software, weerspiegelen die van de echte vrachtwagenhelden, zowel op parkoersen als op de weg. De software maakt ook duidelijk hoe bekwaam en toegewijd je moet zijn om de ingewikkelde bedieningselementen van zo’n grote truck te beheersen. We kunnen niet wachten tot FIA European Truck Racing Championship in juli voor verschillende systemen wordt gelanceerd, en we zijn ervan overtuigd dat duizenden ETRC-fans blij zullen worden van deze deze fascinerende betrokkenheid bij de truckerswereld, die zal helpen bij het kweken van een nieuwe generatie vrachtwagenhelden over de hele wereld,” aldus Georg Fuchs, directeur van de ETRA.

De afgelopen jaren is het kampioenschap snel gegroeid, met elk jaar weer een groter publiek. De verbazingwekkend spectaculaire races hebben een groeiende passie voor de discipline aangeboord. De confrontaties tussen deze mechanische giganten vinden plaats op de grootste circuits in Europa zoals Le Mans, de NürbürgringMisano of de Hungaroring.

Check hieronder de trailer:

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: