Home Movies Femi feestelijk in premiere gegaan tijdens het Nederlands Film Festival

Femi feestelijk in premiere gegaan tijdens het Nederlands Film Festival

by Pim, Sel

Femi, het intense speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila, is gisteren feestelijk en officieel in première gegaan op het Nederlands Film Festival in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Naast Yannick Jozefzoon, genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol, straalden regisseur Dwight Fagbamila, Joy Verberk en vele speciale gasten waaronder Andre Dongelmans, Sigrid ten Napel en Oussama Ahammoud op de rode loper. Femi beleeft zijn wereldpremière op het prestigieuze Warschau International Film Festival in de Free Spirit competitie dat van 14 tot en met 23 oktober plaatsvindt. Het is een van de geaccrediteerde festivals van de Fedération International des Associations de Producteurs de Films (FIAPF), naast onder meer Cannes, Venetië, Berlijn, Locarno en San Sebastian. De film is vanaf 29 september te zien in de filmtheaters via Gusto Entertainment.

Het verhaal
Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis (Yannick Jozefzoon) weer terug in bij zijn moeder Thea in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha (Joy Verberk) mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien, en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord, en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger. Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op, en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Credits
Land: Nederland | Taal: Nederlands/Engels | Genre: drama | Cast: Yannick Jozefzoon, Joy Verberk, Janneke Remmers, Victor IJdens | Regie: Dwight Fagbamila | Scenario: Dwight Fagbamila en Kim Kokosky Deforchaux | Camera: Aziz Al-Dilaimi | Producent: Studio Ruba | Lengte: 84 minuten  | Distributeur: Gusto Entertainment. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: