Home TVSeries Fargo seizoen 2 is dé miniserie die je zeker niet kunt missen!

Fargo seizoen 2 is dé miniserie die je zeker niet kunt missen!

by Sven

Als je dacht dat seizoen 1 van Fargo (winnaar van twee Golden Globes en drie Emmy Awards) al een goede portie zwarte humor bevatte, zal je overweldigd worden door seizoen 2. De gebroeders Coen (The Big Lebowski, Bridge of Spies), bekend om hun scherpe zwarte humor, weten met seizoen 2 wederom een fantastische serie neer te zetten gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996. Met een bijna uitmuntende score van 9.1 op IMDb ben je na de eerste aflevering ongetwijfeld hooked aan de compleet nieuwe verhaallijn, personages en scherpe teksten. Het leven van doorsnee burgers Peggy en Ed Blumquist is in ieder geval nooit meer hetzelfde als zij per ongeluk verantwoordelijk zijn voor de moord op een Gerhardt, de meest gevreesde familie van het Midwesten. Ieder personage in deze spraakmakende miniserie is uniek en weet je vanaf het eerste moment mee te slepen in dit heftige, maar veelal ook hilarische verhaal.

Synopsis
Een fenomenale cast met onder meer Kirsten Dunst, Patrick Wilson en Ted Danson vormt de hoofdattractie in het bejubelde tweede seizoen van de spannendste tv-miniserie aller tijden. Deze nieuwe true crime-serie speelt zich af in 1979 en begint met een gewelddadige misdaad in een wafelhuis in South Dakota. In een flits raken een schoonheidsspecialiste (Dunst) uit een klein stadje en een plaatselijke politieagent (Danson) betrokken bij de zaak, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een bloederige maffiaoorlog in het Midwesten van de VS. Het tweede seizoen van Fargo bevat een flinke dosis bloedstollende spanning, schitterende acteerprestaties en zwarte humor.

Wat je wilt weten over Fargo seizoen 2

  • In tegenstelling tot vele series, gaat seizoen 2 van Fargo juist terug in de tijd (1979) ten opzichte van seizoen 1 (2006), een zogeheten prequel. We worden nu meegenomen in een van de heftigste zaken van politieagent Lou Solverson, restauranthouder en vader van politieagent Molly Solverson uit seizoen 1.
  • Al is de zin Inspired on true events aan het begin van elke aflevering veelal sarcastisch bedoeld, zitten er echter fragmenten in de serie die wel degelijk gebaseerd zijn op de realiteit. Zo is er – net zoals Peggy Blumquist in de serie doet – daadwerkelijk een verpleegster in Texas geweest die na een aanrijding met een man, vrolijk naar huis reed met de man nog vast in haar voorruit.
  • Seizoen 2 was niet hetzelfde geweest zonder de poëtische quotes van Mike Milligan en de rest van de typerende cast. Gelukkig zet deze websitealle opmerkelijke quotes voor je op een rijtje.
  • Het typerende accent uit Minnesota is ook in seizoen 2 niet te missen. Kirsten Dunst was er al vrij bekend mee. Kirstens oma komt namelijk uit Minnesota en woonde op een boerderij met de familie. Kirsten heeft daardoor heel wat zomers daar doorgebracht.
  • Fargo seizoen 2 won dit jaar maar liefst vier Critic Choice Awards. Onder andere voor Beste miniserie, Beste actrice (Kirsten Dunst) en Beste acteur (Jesse Plemons) – en actrice (Jean Smart) in een bijrol.
  • Seizoen 2 is gebaseerd op twee eerdere films van de gebroeders Coen, namelijk The Man Who Wasn’t There en Miller’s Crossing.
  • Seizoen 1 en 2 versleten? Niet getreurd, want een derde seizoen staat op de planning voor volgend jaar. Niet nog verder terug in de tijd, maar in 2010.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x