Home Movies FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM beleeft magisch openingsweekend in Nederland

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM beleeft magisch openingsweekend in Nederland

by Mark van Truijen

Een van de meest langverwachte films van dit jaar, Warner Bros. Pictures’ Fantastic Beasts and Where to Find Them, beleeft het grootste openingsweekend van 2016 met een opbrengst van 1.966.364 euro. Fantastic Beasts and Where to Find Them overtreft met dit resultaat het openingsweekend van Batman v Superman: Dawn of Justice, de vorige recordhouder van maart dit jaar, met een opbrengst van 1,525,519 euro.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is op 16 november jl. in 196 zalen, waarvan 6 IMAX en 2 Dolby Cinema, in première gegaan. De film heeft in de afgelopen vijf dagen 230.921 bezoekers getrokken en een omzet behaald van 2.296.953 euro. Fantastic Beasts and Where to Find Them heeft in het openingsweekend een vergelijkbare omzet als de eerste vier films uit de Harry Potter –filmreeks en is opnieuw een succes voor de Wizarding World van J.K. Rowling.  

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM is het eerste deel in een reeks van vijf films. Oscar®winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd. 

Synopsis:

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Niemagies wereld.

 

De andere rollen worden vertolkt door o.a. Katherine Waterston (Steve Jobs, Inherent Vice) als Tina, Tony Award-winnaar Dan Fogler (The 25th Annual Putnam County Spelling Bee) als Jacob, Alison Sudol (Dig, Transparent) als Queenie de zus van Tina; Ezra Miller (Trainwreck) als Credence, tweevoudig Oscar®genomineerde Samantha Morton (In America, Sweet and Lowdown) als Mary Lou, Oscar®winnaar Jon Voight (Coming Home, Ray Donovan) als Henry Shaw, Sr., Ron Perlman (Hellboy-films) als Gnarlack, Carmen Ejogo (Selma) als Seraphina, Jenn Murray (Brooklyn) als Chastity, de jonger nieuwkomer Faith Wood-Blagrove als Modesty en Colin Farrell (True Detective) als Percival Graves.

 

J.K. Rowling maakt met de film haar debuut als scriptschrijver. Haar wereldwijd geliefde Harry Potter-boeken zijn verfilmd en inmiddels uitgegroeid tot de grootste filmfranchise allertijden. Het script is geïnspireerd op Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden, een leerboek van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, geschreven door het het karakter Newt Scamander.

 

De film brengt wederom een aantal mensen samen die aan de Harry Potter-films hebben gewerkt, waaronder producenten David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram.

Regisseur David Yates werkt achter de schermen samen met: de Oscar®winnende director of photography Philippe Rousselot (A River Runs Through It, de Sherlock Holmes-films), de drievoudig Oscar®winnende production designer Stuart Craig (The English Patient, Dangerous Liaisons, Ghandi, de Harry Potter-films), de drievoudig Oscar®winnende costume designer Colleen Atwood (Chicago, Memoirs of a Geisha, Alice in Wonderland), de Oscar®winnende visual effects supervisor Tim Burke (Gladiator, de Harry Potter-films), de voor een Oscar®genomineerde visual effects supervisor Christian Manz Manz (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1) en editor Mark Day waar Yates al eerder mee samenwerkte tijdens de laatste vier Harry Potter-films. FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM is opgenomen in de Warner Bros. Studios Leavesden, dat tien jaar lang de thuishaven was van de Harry Potter-films.

 

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM is nu te zien in de Nederlandse bioscoop, in 2D, 3D, IMAX 3D en Dolby Cinema .

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: