Home Gaming Europese unie geeft waarschuwing af aan Microsoft

Europese unie geeft waarschuwing af aan Microsoft

by Mark van Truijen

Volgens Politico heeft de Europese Unie Microsoft een formele waarschuwing uitgegeven in verband met de antitrust-onderzoeken waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd naar aanleiding van zijn poging tot overname.

Het hoofddeel van de waarschuwing van de EU aan Microsoft gaat over het potentiële nadelige effect van de overname van Activision Blizzard op de concurrentie in de videospelmarkt vanwege de mogelijke exclusiviteit voor belangrijke videospelfranchises zoals Call of Duty.

“Het besluit volgt op het grondige onderzoek van de EU naar de deal in november, waaruit bleek dat Microsoft in de toekomst wellicht geneigd zou zijn om toegang te blokkeren tot de populaire Call of Duty-franchise van Activision”, aldus een verklaring van de EU.

“Zulke strategieën voor afsluiting kunnen de concurrentie op de markten voor de distributie van console- en PC-videogames verminderen, wat leidt tot hogere prijzen, lagere kwaliteit en minder innovatie voor distributeurs van consolegames, die op hun beurt doorgegeven kunnen worden aan consumenten.”

Microsoft heeft op zijn beurt een verklaring uitgegeven in reactie op de waarschuwing van de EU. “We luisteren zorgvuldig naar de bezorgdheden van de Europese Commissie en zijn er zeker van dat we hiermee om kunnen gaan”, aldus een woordvoerder van Microsoft.

Naast de Europese Commissie onderzoeken verschillende reguleringsinstanties ook Microsoft’s overname van Activision Blizzard, waaronder de UK’s Competition and Market Authority en de Federal Trade Commission van de VS.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: