Home Gaming Ervaar “Sand-to-Sand Combat” op Planet Scrapyard in de Sferische 360° Roguelite Shooter Orbital Bullet

Ervaar “Sand-to-Sand Combat” op Planet Scrapyard in de Sferische 360° Roguelite Shooter Orbital Bullet

by Jos Vis

Dingen beginnen op te warmen op de bol! De succesvolle indie-uitgever Assemble Entertainment en ontwikkelaar SmokeStab zijn enthousiast om enkele belangrijke updates voor hun nieuwe 360°-shooter, Orbital Bullet, te onthullen. Het eerste opwindende nieuws is dit: Orbital Bullet verlaat de Early Access-fase en debuteert met de volledige Steam-lancering op 21 maart 2022. Na bijna een half jaar in Early Access te zijn geweest, heeft de actievolle, met neon doordrenkte roguelike een indrukwekkende “Very Positive” Steam-beoordeling, evenals verschillende prijzen, waaronder “Best Concept with Prototype” op GermanDevDays 2019, evenals een tweede plaats in de categorie “Prototype Young Talent Award” bij de German Video Game Awards.

Dat is echter niet al het nieuws dat we moeten delen. Ter voorbereiding op de lancering heeft Smokestab een nieuwe update boordevol inhoud uitgebracht. Met de titel “Upcycling” toont deze DLC Planet Scrapyard, een fris en leuk woestijnbioom. Maar laat je niet misleiden, deze uitbreiding is allesbehalve kaal. Naast een nieuwe omgeving om doorheen te reizen, bevat deze nieuwste inhoudsdaling oogverblindende, met de hand geschilderde tussenfilmpjes met pixelart voor elke baas, extra takken van vaardigheden en een nieuw decoratiesysteem. Inbegrepen in de update zijn drie nieuwe elektrofonische soundtracks van Niilo Takalainen, bekend van hun werk aan de bekroonde kerkercrawler Noita.

Belangrijkste kenmerken van de upcycling-update:

  • A Whole New World: Scrapyard, zoals de naam al doet vermoeden, is een woestijnbioom gevuld met afgedankte cyborgs, robots, en je raadt het al … schroot. Uitgebuit door de hebzucht van de Dread Corporation, is de planeet nu een verschroeide woestenij waar ongebreideld gevaar wacht.
  • Nieuwe vijanden aan de horizon: schiet en brand je een weg door een spervuur van nieuwe vijandelijke ontmoetingen, waaronder de Desert Crawler, de Dread Corp Flamethrower Unit, Spike Tyres en meer
  • Het podium instellen: er zijn vijf unieke, met de hand geschilderde tussenfilmpjes toegevoegd bij de eerste kill van elke baas, waardoor er meer context voor het verhaal ontstaat
  • Een groeiende vaardigheidsboom: recente vestigingen zijn ontsproten, waaronder Shop Rerolls, Extended Merchant Supply en Lucky One

Met vloeiende, snelle gameplay en procedureel gegenereerde vijanden en levels is het nu meer dan ooit het perfecte moment om deze veelgeprezen 360°-ervaring te bekijken. Haal de grote kanonnen tevoorschijn en laat de Dread Corporation zien dat je niet zomaar in de rij gaat staan – je gaat met vuurwapens naar buiten.

Assemble houdt vast aan de filantropische wortels van het bedrijf en biedt ook een speciale ‘Save The World Edition’ op Steam voor € 22,99. De editie bevat de huiveringwekkende officiële soundtrack, waarbij 10% van de opbrengst wordt gedoneerd aan de non-profitorganisatie Ocean Cleanup die geavanceerde technologieën ontwikkelt om de oceanen te ontdoen van plastic en afval.

Orbital Bullet is momenteel in Early Access, beschikbaar op pc via Steam voor € 12,99.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: