Home GadgetsConnectiviteit EPOS introduceert Meeting Rooms Solutions: technologieën om hybride meetings aangenamer en productiever te maken

EPOS introduceert Meeting Rooms Solutions: technologieën om hybride meetings aangenamer en productiever te maken

by Mark van Truijen

 Onze continu veranderende werkomgeving dient als inspiratiebron voor het audiomerk EPOS. Vandaag maakt het zijn nieuwste reeks oplossingen voor vergaderruimen bekend. Die zijn er specifiek op gericht om cognitieve overbelasting te beperken, zodat medewerkers gefocust en productief kunnen deelnemen aan meetings. Doordat alle producten – video- én audio-oplossingen – speciaal zijn afgestemd op ons denk- en concentratievermogen, stelt EPOS alle deelnemers aan virtuele vergaderingen in staat om beter te communiceren, ongeacht waar we ons bevinden. 

Dankzij het hybride werken zijn meetings waarbij de deelnemers zowel fysiek als virtueel aanwezig zijn, heel gewoon geworden. Het menselijke brein is echter niet ontworpen om dit soort samengestelde geluidsomgevingen te verwerken. Een combinatie van stemmen van mensen in de ruimte en uit speakerphones kan de cognitieve inspanningen voor alle aanwezige partijen in de meeting vergroten. Dat leidt tot concentratieverlies, moeite om gefocust te blijven, meer stress en over het geheel een negatieve impact op de productiviteit.

We horen met onze oren, maar begrijpend luisteren gebeurt in onze hersenen. Op basis van tientallen jaren psycho-akoestische research van het moederbedrijf Demant – als technologiegroep wereldwijd marktleider op het gebied van audiovisuele gezondheidszorg – heeft EPOS meer dan een decennium onderzoek gedaan naar het effect van wat we horen op ons brein. Deze wetenschappelijke benadering van productontwikkeling leidde tot de creatie van EPOS BrainAdapt. De EPOS BrainAdapt is een pakket vooruitstrevende technologieën, gebundeld om de cognitieve prestaties tijdens het hybride werken te verbeteren.

Met een schat aan gegevens uit wereldwijd gezondheidsonderzoek naar het gehoor over hoe en wanneer de hersenen het beste presteren, heeft EPOS unieke algoritmen en akoestiek gebruikt om de productserie Meeting Room Solutions te ontwikkelen. Headsets, speakerphones en videobalken, die gebruikmaken van de BrainAdapt-technologie van EPOS, werden ontwikkeld om de natuurlijke wijze waarop ons brein geluid verwerkt te ondersteunen. Dit stelt gebruikers in staat om zich in vergaderingen eenvoudig aan te passen aan een hybride geluidsomgeving. Ook verlaagt EPOS BrainAdapt de cognitieve belasting.

De actuele toestand van hybride werken

In een recent onderzoek naar de mondiale hybride werkomgeving ontdekte EPOS dat eindgebruikers (werknemers) gemiddeld zeven uur per week in virtuele meetings doorbrengen – een toename van twee uur per week sinds 2020. Dit heeft op veel manieren uitwerkingen gehad op werknemers. Maar liefst 63% zegt regelmatig problemen te hebben vanwege de slechte geluidskwaliteit van gesprekken. Meer dan een kwart (26%) zegt gefrustreerd, geïrriteerd of geërgerd te zijn door ‘onnatuurlijke audio’ en meer dan de helft (56%) gelooft dat goede audio stress op het werk zal voorkomen.
Torben Christiansen, Director of Technology bij EPOS: “Nu een groot deel van het bedrijfsleven wereldwijd weer terugkeert naar de fysieke of hybride werkomgeving is audio- en videotechnologie een kwestie van ‘workplace hygiene’. IT en topmanagers krijgen tijdens hybride vergaderingen vaak vragen over de technologie. Dit leidt tot stress en tijdverlies. Bovendien moeten we ervoor zorgen dat medewerkers beschikken over de hulpmiddelen die ze nodig hebben om de cognitieve overbelasting te verminderen, aangezien ze dagelijkse meerdere uren in dergelijke meetings doorbrengen. Daarom zijn onze Meeting Room Solutions een belangrijke onderscheidende factor voor EPOS. De serie biedt gebruikers en ondernemingen producten aan die het brein beter later presteren. Tegelijkertijd zijn ze gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en heel duurzaam geproduceerd.”

Een eerste product dat gebruik maakt van de nieuwe BrainAdapt-technologie van EPOS werd vorige week al gelanceerd: de EPOS EXPAND 40. Hiervan verwachten we in april de eerste testexemplaren. Laat gerust al iets weten als je geïnteresseerd bent in het testen van dit toestel. EPOS zal zijn brede portfolio Meeting Room Solutions op korte termijn verder blijven uitbreiden met extra producten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: