Home Movies Eerste trailer READY PLAYER ONE gelanceerd – Vanaf 29 maart 2018 in de bioscoop

Eerste trailer READY PLAYER ONE gelanceerd – Vanaf 29 maart 2018 in de bioscoop

by Mark van Truijen

Ready Player One” is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Spielberg regisseerde de film aan de hand van een scenario van Zak Penn en Ernest Cline.  De film is geproduceerd door Spielberg, Donald De Line, Kristie Macosko Krieger en Dan Farah, met Adam Somner, Daniel Lupi, Chris DeFaria en Bruce Berman als uitvoerend producenten. De hoofdrollen in “Ready Player One” worden gespeeld door Tye Sheridan (“X-Men: Apocalypse”, “Mud”), Olivia Cooke (“Me and Earl and the Dying Girl”, “Bates Motel”), Ben Mendelsohn (“Rogue One – A Star Wars Story”, “Bloodline”), T.J. Miller (“Deadpool”, “Silicon Valley”), Simon Pegg (de “Star Trek”-films, de “Mission: Impossible”-films) en Oscar®winnaar Mark Rylance (“Bridge of Spies”, “Dunkirk”).

Achter de schermen wordt drievoudig Oscar®winnaar Spielberg (“Schindler’s List”, “Saving Private Ryan”) bijgestaan door het creatieve team van “Bridge of Spies”, waaronder director of photography en Oscar®winnaar Janusz Kaminski, (“Schindler’s List”, “Saving Private Ryan”), productieontwerper en Oscar®winnaar Adam Stockhausen (“The Grand Budapest Hotel”), editor en Oscar®winnaar Michael Kahn (“Saving Private Ryan”, “Raiders of the Lost Ark”) en kostuumontwerper Kasia Walicka-Maimone (“Moonrise Kingdom”).  De muziek is van componist en Oscar®genomineerde Alan Silvestri (de “Back to the Future”-films, “Forrest Gump”).

Warner Bros. Pictures en Amblin Entertainment presenteren, in samenwerking met Village Roadshow Pictures, een Amblin Production, een De Line Pictures Production, een Steven Spielberg Film, “Ready Player One.” De distributie is in handen van Warner Bros. Pictures, een Warner Bros. Entertainment Company, en in een aantal gebieden van Village Roadshow Pictures.

READY PLAYER ONE is vanaf 29 maart 2018 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x