Edutrainers start vandaag tot en met 30 juli de eerste drone- en Minecraftlessen voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 tijdens de Zomerschool in Haarlemmermeer. Dankzij financiële steun van het ministerie van OCW worden kinderen met een leervertraging zo gesterkt in hun digitale, taal- en rekenvaardigheden.
Het onderwijs is hard geraakt door de coronacrisis. Om de leerachterstand bij de jongste generatie in te lopen, heeft het ministerie 8,5 miljard euro vrijgemaakt. Met het Nationaal Programma Onderwijs biedt het ministerie scholen een menukaart met interventies om hun leerlingen te helpen. Zo konden zij zich onder meer inschrijven voor drone- en Minecraftlessen. Bibliotheek Haarlemmermeer greep deze kans voor haar Zomerschool en betrok partner Edutrainers om de lessen te geven. Van 26 tot en met 30 juli kunnen kinderen van groep 6, 7 en 8 voor het eerst de unieke lessen volgen en hiermee hun digitale, taal- en rekenvaardigheden verbeteren.
Spelenderwijs leren
Laura Walter-Goudsmit van Edutrainers is trots dat ze de nieuwe lessen mag verzorgen voor de kinderen in Haarlemmermeer. “Spelenderwijs leren, is de beste manier om kinderen nieuwigheden snel aan te leren. Hoe bijzonder is het dan om drone- en Minecraftlessen te mogen inzetten. We zijn ondernemers in deze gemeente en één van de partners van de zomerschool. De lesbevoegde en gecertificeerde trainers Rein Kroon (Minecraft), Lars Knol (Drones) en Petra Mestrom (Green screen) zijn er klaar voor.”
Het unieke lesprogramma
Het Zomerschool lesprogramma van Edutrainers bestaat uit:
De lessen zijn leuk, maar ook goed voor het ontwikkelen van andere vaardigheden:
- Minecraft bevordert de creativiteit, samenwerking en het probleemoplossend vermogen van kinderen in een digitale omgeving. Zij zullen een ontwerp maken voor het schoolplein van de Rietveldschool in Badhoevedorp dat in het nieuwe schooljaar aan de wethouder, projectleider en directeur van de school zal worden aangeboden.
- Met ‘Drones vliegen’ maken de kinderen kennis met techniek, acties bedenken en resultaat bereiken.
- Door de lessen ‘Greenscreenbox’ kruipen de kinderen in de huid van de filmproducent. Ze maken kennis met het greenscreen-effect en schrijven een eigen filmverhaal. Hierdoor vergroten zij taalvaardigheden, digitale geletterdheid, samenwerken, communiceren en creatief denken.
Over de Zomerschool
De Zomerschool is een initiatief van Bibliotheek Haarlemmermeer en bestaat uit extra lessen voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Zo worden tijdens de zomervakantie lesuurachterstanden ingehaald die zijn veroorzaakt door corona of andere oorzaken. Er is ruimte voor 72 kinderen tijdens drie weken in de zomervakantie.