Home Gaming Eerste Comic Con Amsterdam groot succes

Eerste Comic Con Amsterdam groot succes

by Mark van Truijen

ACC_1_kl.jpg

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus veranderde de RAI Amsterdam in een heus popcultuurparadijs voor de eerste COMIC CON Amsterdam. Maar liefst 30.000 mensen die  gek zijn op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime waren afgelopen weekend te vinden in de RAI. De organisatie is dan ook verheugd bekend te maken dat op 25 en 26 februari 2017 de eerste COMIC CON Rotterdam in Ahoy zal plaatsvinden. 

Rafael Zawada van organisator Showmasters is trots: “Als organisatie zijn we heel gelukkig met de geweldige opkomst en positieve reacties. We zijn daarmee ook gesterkt in onze visie en opinie wat een COMIC CON zou moeten zijn en wat de bezoeker van ons verwacht.  Volgend jaar gaan we in ieder geval flink uitbreiden, met meer hallen, meer entertainment, meer activiteiten, meer en grote Hollywood-sterren, tekenaars, cosplayers etc. Volgend jaar komen we sowieso opnieuw terug naar de RAI in Amsterdam”.

ACC_2_kl.jpg

Hollywood-sterren en cosplay
Tijdens de conventie konden bezoekers hun favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten zoals Harry Potter-acteurs Natalia Tena (Nymphadora Tonks) en Devon Murray (Seamus Finnigan), Star Wars-icoon Chewbacca, Game of Thrones’ Keisha Castle-Hughes (Obara Sand), Sean Astin (Sam Gamgee uit Lord of the Rings), Christopher Judge (Teal’c uit de serie Stargate SG-1), James Marsters (bekend als Spike uit Buffy enAngel) en Robert ‘Freddy Krueger’ Englund uit de bekende horror filmreeks Nightmare on Elm Street. Ook waren er panels, Q&A’s, workshops en demonstraties met veel aandacht voor anime en manga. Tot slot waren er verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium. Naast de acteurs met hun panels, fotoshoots en handtekeningen-sessies, was vooral de cosplay een groot succes met honderden geweldige cosplayers. De Cosplay Costume Contest blonk uit door een hoog niveau en super costumes.

Organisator Showmasters
COMIC CON Amsterdam wordt georganiseerd door Showmasters uit Engeland die al ruim 15 jaar ervaring heeft met het organiseren van film, game en comic events. Jaarlijks organiseert Showmasters meer dan 20 events met als grootste en bekendste event de London Film & Comic Con dat jaarlijks in juli plaatsvindt en meer dan 100.000 bezoekers trekt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x