Home Featured Eerste boek over Nederlandse gamegeschiedenis

Eerste boek over Nederlandse gamegeschiedenis

by Jos Vis

GAMEGESCHIEDENIS VAN NEDERLAND 1978-2018  is het eerste complete overzicht van de geschiedenis van games uit Nederland in boekvorm. Van  Jazz Jackrabbit tot Killzone en van A2 Racer tot Ridiculous Fishing, alle bekende en minder bekende games uit Nederland komen aan bod. Aan de hand van de games wordt gekeken naar de historische ontwikkeling van de Nederlandse game-industrie, waarin vooral educatieve software de toon heeft gezet.   

Tom Lenting, auteur van het boek, vertelt: “Er zijn verschillende degelijke overzichten van de internationale geschiedenis van videogames. In deze internationale overzichten ontbreekt echter aandacht voor games uit Nederland, begrijpelijk gezien de grote wereldmarkt van games en de dominantie van landen als Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de game-industrie. Een overzicht van de gamegeschiedenis van Nederland ontbrak en dit boek beoogt deze lacune in te vullen.”

GAMEGESCHIEDENIS VAN NEDERLAND 1978-2018  is het eerste deel in de Karel van Mander Academy-reeks voor visueel erfgoed in Nederland.  (ISBN: 978-90-9031716-8)

Het boek kost € 19,99 en is te bestellen via karelvanmanderacademy@outlook.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: