Home Movies Eerste beelden van Een Schitterend Gebrek

Eerste beelden van Een Schitterend Gebrek

by Mark van Truijen

Een Schitterend Gebrek (internationale titel A Beautiful Imperfection) vertelt hetmeeslepende verhaal van Lucia, de eerste liefde van ’s werelds meest befaamde charmeur Giacomo Casanova, en is de eerste Engelstalige film van regisseur Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het filmscenario schreef. Een Schitterend Gebrek  is op 6 september de openingsfilm van Film by the Sea en vanaf 12 september te zien in de bioscoop.

Een Schitterend Gebrek vertelt het meeslepende verhaal van Lucia, de eerste en grootste liefde van ’s werelds meest befaamde charmeur Giacomo Casanova. Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova’s terugkeer van een zakenreis. Maar wanneer Lucia wordt getroffen door de pokken sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld. Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen; durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen? 

De roman Een Schitterend Gebrek van Arthur Japin verscheen in 2003 en was direct een groot succes. In 2004 won het boek de Libris Literatuurprijs, waarbij de jury het beschreef als een moderne klassieker die zowel de literaire fijnproever als het grote publiek aanspreekt. Een passage uit het boek is door stichting CPNB uitgeroepen tot de mooiste liefdeszin uit de Nederlandse literatuur, namelijk: “Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.” Momenteel is Een Schitterend Gebrek toe aan zijn 72ste druk en met maar liefst 22 vertalingen. Hiermee is het boek een internationaal fenomeen geworden.

Arthur Japin schreef ook zelf mee aan het Engelstalige filmscenario. Regisseur Michiel van Erp (Stromboli, Ramses) brengt het verhaal tot leven met Maarten Heijmans (Mijn vader is een vliegtuig, Ramses), Sam Hazeldine (The War Below, Peaky Blinders), Jonah Hauer-King (Little Mermaid, Little Women) en Dar Zuzovsky (The Survivor, Hostages) op het witte doek.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x