Home Gaming Een wifi-date in de tuin deze zomer? Je bereikt meer met FRITZ!

Een wifi-date in de tuin deze zomer? Je bereikt meer met FRITZ!

by Mark van Truijen

Yes, het zonnetje komt door. Even wat zonnestralen meepikken in de tuin, terwijl je wat wegleest op je tablet onder het genot van je favoriete muziek. Redt je wifi-signaal het niet tot in de hangmat? Geen nood, gelukkig hebben we FRITZ! – jouw beste date deze zomer. Met hem (en onze tips) haal je in vijf stappen het meeste uit jouw mobiele apparatuur overal in huis én tuin.

 1. Terug naar de standaard
  Voor een ultieme date begin je bij de basis. Dus: welke router heb jij? Ons advies: zorg voor een router met razendsnelle wifi met de AC-standaard. Hiermee ben je beduidend sneller en je vergroot tegelijkertijd je bereik. De AC-standaard zorgt voor brutogegevenssnelheden tot 1300 Mbit/s, en dat is driemaal zo snel als met vroegere technologieën. Heb je veel buren die ook wifi gebruiken? Dan is dit helemaal een goede keus. Dankzij een groter aantal kanalen ga je naburige wifi-netwerken uit de weg. Kies bijvoorbeeld voor de FRITZ!Box 7490 en de FRITZ!WLAN Stick AC 430 – die maken al gebruik van deze technologie.
 2. De beste spot
  Heb je er een date op het oog? Dan is de vraag alleen nog: wat is de beste spot om de date voort te zetten? In de meeste gevallen zitten je draadloze Access Point (AP) en je router in hetzelfde apparaat. Voor de ultieme resultaten zet je de router op een zo centraal mogelijke plek in huis. Hoe minder vloeren, muren en andere obstakels er tussen jou en de router zijn, hoe beter je bereik. Ook je koelkast of die ene mooie metalen archiefkast in de hoek heeft invloed op je signaal. Plaats je router niet in de meterkast, maar in een open ruimte voor meer bereik. Zo redt hij het tot aan het einde van het terras.
 3. Op date
  Alles geregeld. Jullie zijn allebei geïnstalleerd. Jij in de hangmat, FRITZ! niet in de meterkast. Maar daar eindigt het onderhouden van jullie relatie niet. Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren. Voor optimale veiligheid is een altijd actuele versie van de software noodzakelijk om je te beschermen tegen nieuwe, potentiële gevaren. En zo geniet je bovendien optimaal van nieuwe functies. Doordat techniek en digitale communicatie zich steeds ontwikkelen, stelt AVM regelmatig software-updates ter beschikking. Wees gerust: je hoeft hiervoor niet zelf actief te zoeken naar nieuwe software. Met de auto-updatefunctie van de FRITZ!Box wordt de meest recente versie automatisch geïnstalleerd. Zak dus lekker onderuit en neem nog een nipje van je drankje.
 4. Power up
  Zijn er positieve signalen afgegeven? Dan is het tijd om door te pakken in de vorm van uitbreiding. Voor een goed bereik gebruik je de FRITZ!Box als centrale verdeler voor alle netwerkactiviteiten. Het beste signaal krijg je wanneer je FRITZ!Powerline in de woonkamer vlakbij de FRITZ!Box plaatst. Daarnaast kun je de FRITZ!Powerline gebruiken om gegevens via de stroomkabel door te sturen. Op die manier hoef je geen hinderlijke kabels te leggen. En staat je router op de eerste etage en wil je ook in de tuin een goed bereik? Dan gebruik je een repeater zoals de FRITZ!WLAN Repeater 1750E, die je in het midden plaatst. Deze repeater, uitgerust met zes antennes, biedt op de 5 GHz-band razendsnel wifi met snelheden tot 1300 Mbit/s en maximale reikwijdte. De FRITZ!Powerline en FRITZ!WLAN Repeater 1750E werken perfect samen met andere routers geleverd door serviceproviders. Wanneer je de repeater aansluit op je bestaande netwerk, upgrade je hem naar het wifi Access Point. En hij selecteert zelf welke band hij selecteert: 2, 4 of 5 Ghz, voor de op dat moment snelste en meest stabiele verbinding. Dat betekent surfplezier zonder laadbalkjes, snelle downloads en HD-video’s zonder uitval – of je nu binnen of in de tuin bent.  De enige repeatende beweging die jij nog maakt, is die ritmische move met je voet op de muziek.
 5. Door en door  
  Tijd om samen urenlang muziek te streamen en te kijken naar jullie favoriete serie. Dan is het wel zo handig om je ontvangst te checken. Dat doe je vanuit je hangmat met de FRITZ!App WLAN. Die geeft je handige informatie, een uitgebreide evaluatie (kanaalallocatie, signaalsterkte etc.) over de draadloze verbinding, en een visueel overzicht van draadloze netwerken in de omgeving. Dankzij een scanbare QR-code of de WPS-functie is het onnodig om een lastig wachtwoord in te vullen. Makkelijk en goed in de omgang. Jullie kennen elkaar door en door.

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: