Home Movies Echo Base Charity Con – zaterdag 21 december – Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Echo Base Charity Con – zaterdag 21 december – Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

by Pim, Sel

Hoewel 4 mei in Nederland vooral in het teken staat van de Dodenherdenking, is het internationaal sinds jaar en dag beter bekend als Star Wars-dag. Onder het motto ‘May the 4th be with you’, een speelse verwijzing naar de bekende uitspraak ‘May the Force be with you’, vieren fans over de gehele wereld hun passie voor de legendarische filmreeks. In Nederland wordt deze dag door Stichting Echo Base aangegrepen om Star Wars-fans te verblijden met de aankondiging van een nieuwe editie van Echo Base Charity Con. Het enige 100% Star Wars-evenement in de Benelux vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Deze datum is niet toevallig gekozen: eerder die week gaat “Star Wars – Episode IX: The Rise Of Skywalker” in première, de film waarmee na 42 jaar een einde komt aan de Skywalker-saga. De totale opbrengst van Echo Base Charity Con gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.echobasecon.nl.

Gasten
Inmiddels is de aanwezigheid van vier bekende Star Wars-coryfeeën in Utrecht bevestigdOscarwinnaar Lorne Peterson is een van de oprichters van Industrial Light & Magic. Hij werd in 1975 ingehuurd door George Lucas om te helpen de modellen te bouwen voor de eerste Star Wars-film. In 1978 werd hij door Lucas gevraagd de supervisie te nemen over de creatie van alle modellen voor The Empire Strikes Back. Zijn hand is zichtbaar in vrijwel elk model dat te zien is in de originele trilogie. Peterson werkte ook aan de drieStar Wars prequel-films en vele andere klassiekers zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een BAFTA en een Oscar.

Naast Peterson verwelkomt Echo Base Charity Con ook Michael Pennington (te zien in Return of the Jedi),Katy Kartwheel (te zien in The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) en Angus MacInnes (te zien in Star Wars en Rogue One). Meer gasten worden spoedig bekend gemaakt.

Over Echo Base Charity Con
Op zaterdag 21 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), zijn er vele Star Wars-cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 en BB-8 rond.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: