That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gadgets

Dyson lanceert nieuwe luchtreinigingsventilator– met lcd-scherm – om elke hoek van de kamer schoon te maken

Altijd al willen nieuwsgierig geweest hoe (on)gezond je lucht binnenshuis is? Vandaag lanceert Dyson de nieuwe Dyson Pure CoolTM-luchtreinigers. De nieuwe -luchtreinigingsventilator zuiveren de gehele kamer automatisch naar behoren, en pakken zo het probleem van luchtvervuiling binnenshuis aan door elke hoek van de kamer schoon te maken.

·        De nieuwe Dyson Pure Cool-luchtreinigingsventilator maken de onzichtbare luchtverontreiniging binnenshuis, door middel van een fullcolour lcd-scherm voor het eerst zichtbaar. De produchten rapporteren (dankzij een uniek Dyson-algoritme) de vervuiling live op het scherm, waarna de luchtreininger automatisch tot reiniging overgaat. Van pollen tot schimmels, kookdampen of uitlaatgassen.

·        De Dyson Pure Cool™- luchtreinigingsventilator heeft een 360 graden, volledig verzegeld filtersysteem. Hij combineert een actief koolfilter om gassen te verwijderen, en een HEPA-filter van borosilicaatglas dat 99,95% van de microscopische, verontreinigende stoffen zo klein als 0,1 micron opvangt1.

·        Air Multiplier-technologie en 350-gradenoscillatie zorgen voor het verspreiden en circuleren van gezuiverde lucht in de gehele kamer. Je kunt de luchtreinigingsventilator het gehele jaar gebruiken dankzij de Jet Focus-regeling: een gerichte luchtstroom (aan te passen voor persoonlijk gebruik) of een verspreide modus voor de gehele ruimte.

 

  

 

De strijd tegen luchtvervuiling

Luchtvervuiling is niet alleen buiten een probleem. Het is ook een probleem binnenshuis. Zo kan de lucht in een gemiddeld huis tot wel vijf keer zo vervuild zijn als de lucht buiten2. Bronnen van pollutie, zoals stedelijke vervuiling, fijn stof en pollen, kunnen je huis binnendringen en zich vermengen met bronnen van vervuiling binnenshuis, zoals schoonmaakproducten, huidschilfers, verf- en kookgassen en geurkaarsen. Doordat moderne woningen meer en meer geïsoleerd zijn om energie-efficiënter te zijn, kan pollutie binnen gevangen blijven doordat er een mindere circulatie van luchtstroom is.

Het reinigingsproces

De Dyson luchtreinigingsventilator monitoren de vervuilingen realtime, waarna de stoffen en gassen worden opgevangen door het vernieuwde filter. Hierna wordt de gezuiverde lucht in de gehele kamer verspreid.

 

1.     Monitoren: een nieuw lcd-scherm toont realtime welke fijne deeltjes en gassen de Dyson Pure Cool-luchtreinigingsventilator automatisch opmerkt. Hiernaast wordt de luchtvochtigheid en temperatuur weergegeven. Een uniek Dyson-algoritme verwerkt de informatie van drie sensoren en toont de resultaten in luchtkwaliteit live op het scherm of via de Dyson Link applicatie.

·        De deeltjes sensor maakt gebruik van een lazer om de meest ultrafijne deeltjes (zoals pollen en allergenen) te detecteren.

·        Een aparte sensor meet de hoeveelheid gassen (VOS’en – Volatiele Organische Stof) zoals benzeen en formaldehyde, die vrijkomen uit verf, brandende kaarsen en bepaalde materialen in meubels) en NO2 die in de lucht aanwezig zijn

·        Een derde sensor meet de vochtigheid en de temperatuur van de ruimte

 

2.     Opvangen: het verbeterde filter in de Dyson Pure Cool-luchtreiniger vangt zowel fijn stof als gassen op. Dyson-ingenieurs hebben 60% meer HEPA-materiaal verwerkt in een hoger en dieper filter, en hebben drie keer zoveel actieve kool geïntroduceerd, die gassen, geurtjes, huiselijke dampen en VOS’en kan absorberen.

Een borosilicaat microvezelfilter van 9 meter lang vangt 99,95% van deeltjes zo klein als 0,1 micron op1. Daar horen allergenen, bacteriën, pollen en schimmels bij. Actieve koolfilters bedekt met Tris (trishydroxymethylaminomethaan) om de absorptie-efficiëntie te vergroten, verwijderen gassen zoals NO2, formaldehyde en benzeen.

Dyson-filters voldoen aan de marktstandaarden van EN1822 en H13-filter klasse A.

3.     Mixen: de Dyson Pure Cool-luchtreiniger is de enige met Air Multiplier Technologie en 350-gradenoscillatie voor het verspreiden en circuleren van gezuiverde lucht in de gehele kamer. Door het bereik van de oscillatie te vergroten tot 350 graden en het gebruik van de Air Multiplier Technologie kan de machine 290 liter gezuiverde lucht per seconde projecteren naar elke hoek van de kamer4.

Om het verkoelende effect in de winter tegen te gaan, heeft de Dyson Pure Cool-luchtreiniger een diffuse modus. Samen met de Jet Focus-regeling, die je ook als een ventilator verkoelt met gezuiverde lucht, is er nu ook een diffuse modus die alleen zuivert. Deze kun je gebruiken wanneer je alleen de lucht wilt zuiveren, maar je geen frisse lucht wilt voelen.

Dankzij de Jet Focus-luchtklep kun je een sterke luchtstroom met schone lucht creëren. Die koelt de lucht in de zomer af terwijl je de kamer zuivert. De luchtklep beweegt om de opening vooraan te blokkeren en zo de lucht om te leiden onder een hoek van 45 graden langs de achterkant van de cirkelvormige lus. Doordat de opening wijder is, wordt er een meer verspreide luchtstroom gecreëerd, wordt er minder energie verbruikt en minder lawaai gemaakt. De luchtzuivering is even effectief zonder de verkoelende luchtstroom.


Connected

De Dyson Link-app is beschikbaar voor iOS en Android. Met de vernieuwde Dyson Link-app kun je de vervuiling, temperatuur en vochtigheidsgraad van binnen en buiten in kaart brengen. Je kunt hem ook gebruiken om de machine te besturen en om de overige levensduur van je filter na te kijken.

De nieuwe machine beschikt over OTA (Over the Air Update Capability) – wat wil zeggen dat Dyson-eigenaars steeds de meest geavanceerde Dyson-software krijgen na de aankoop van de machine5.

Dyson Pure Cool-luchtreinigers zijn geïntegreerd in de Dyson Link-app 4.1 die ontworpen is voor iOS en Android. Het toestel is compatibel met dual band (2,4 GHz en 5 GHz) en is uitgerust met OTA (Over the Air Update Capability) – wat wil zeggen dat Dyson-eigenaars steeds de meest geavanceerde Dyson-software krijgen na de aankoop van de machine5.

Ontworpen voor echte huizen

Dyson-luchtreinigers zijn ontworpen om in een realistische huiselijke setting te werken. Sommige fabrikanten van traditionele luchtreinigers meten hun prestaties alleen via de ‘Clean Air Delivery Rate’-laboratoriumtest. Die wordt uitgevoerd in een kleine kamer van slechts 12m2 met een extra ventilator aan het plafond voor circulatie – en met slechts één sensor die de luchtkwaliteit meet. Deze test is niet representatief voor de gemiddelde huiskameromgeving.

Dyson-ingenieurs hebben de POLAR-test ontwikkeld. Die is gebaseerd op een grotere kamer zonder toegevoegde ventilator. Acht sensoren in de hoeken van de kamer en eentje in het midden verzamelen elke vijf seconden data over de luchtkwaliteit. Ze detecteren kleine deeltjes luchtvervuiling die 300 keer kleiner zijn dan een menselijke haar. De analyse van alle data van de negen sensoren verzekert de Dyson-ingenieurs dat de Dyson Pure Cool-luchtreinigers voor een uniforme zuivering zorgen door de gehele kamer3.

De luchtreinigers hebben ook een magnetische afstandsbediening die bovenop het toestel bewaard kunnen worden. Verder hebben alle toestellen een slaaptimer die met intervallen van 15 minuten tot 9 uur kan vooraf kunnen worden ingesteld.

Met een speciale nachtmodus stand monitort en zuivert de luchtreininger de kamer in de stille modus met een gedimd display waardoor je ’s nachts er geen overlast van ervaart.

“Bij Dyson ontwikkelen we machines voor echte mensen en echte huizen. We creëren technologie die niet alleen werkt in een testlaboratorium, maar eerst en vooral doet wat er verwacht wordt in een reële huiselijke setting. Om de lucht in een huis te zuiveren, moet een luchtreiniger meer hebben dan alleen een filter. Hij moet luchtverontreiniging automatisch opmerken, gassen en fijn stof opvangen, en schone lucht projecteren in elke hoek van de kamer. De Dyson Pur Cool-luchtreiniger doet dit allemaal, wat van hem de enige luchtreiniger maakt, die een gehele kamer naar behoren kan zuiveren*”- Paul Dyson, vicevoorzitter van Dyson Health & Beauty

De AHAM AC1-2015-standaard peilt hoe fabrikanten van luchtreinigers hun prestaties definiëren binnen een specifieke testkamer. Dit betekent dat hun prestatie alleen gebaseerd is op reinigingsefficiëntie. Wij ontwikkelen onze luchtreinigers zo, dat ze veel verder gaan dan de condities van de testkamer, en we focussen ons op reële thuisomgevingen – dit is veel meer dan alleen een efficiënt filter hebben. Toen de Dyson-ingenieurs beslisten om een luchtreiniger te ontwikkelen, toonde hun research aan dat om een gehele ruimte schoon te maken, je ook automatisch luchtverontreiniging moet opmerken, ultrafijne polluten moet kunnen opvangen en ook schonere lucht moet kunnen projecteren in de gehele kamer, gebruikmakend van Air MultiplierTM-technologie. Alleen de Dyson-luchtreiniger is ontwikkeld en getest om al deze dingen te doen3.                      

Evan Stevens, Head of Engineering bij Dyson Environmental Control: We moesten onze toestellen testen in een omgeving die representatief is voor hoe onze klanten hun toestel uiteindelijk gaan gebruiken, en in welke kamers ze worden gebruikt. Dus hebben we een kamer van 27m2 gebouwd zonder ventilator aan het plafond, en hebben we negen sensoren geïnstalleerd, die die deeltjes 300 keer kleiner dan een menselijke haar kunnen detecteren. Het in 3D optekenen van de prestaties van ons toestel in deze kamer staat ons toe te zeggen dat de lucht in de kamer schoon is – die is oprecht schoon.”

 De nieuwe Dyson Pure Cool-luchtreinigers bestaan in twee versies – een grote toren voor op de grond en een kleinere uitvoering voor op een bureau, werkblad of ook op de grond. De gehele range is verkrijgbaar via de Dyson website. Eind april zullen de producten beschikbaar zijn in alle grote retailers. Dyson Pure Cool-luchtreinigers hebben twee jaar garantie.   

Dyson Pure Cool tafel luchtreinigingsventilator

Dyson Pure Cool tafel luchtreinigingsventilator

Dyson Pure Cool toren luchtreinigingsventilator

Dyson Pure Cool toren luchtreinigingsventilator

Wit/Zilver

Zwart/Nikkel

Wit/Zilver

Zwart/Nikkel

 549.00

  549.00

  599.00

  599.00