Home Gaming Dutch Game Garden (DGG) opent op 3 maart samen met opleidingsinstituut NHTV een nieuwe DGG-vestiging in Breda.

Dutch Game Garden (DGG) opent op 3 maart samen met opleidingsinstituut NHTV een nieuwe DGG-vestiging in Breda.

by Mark van Truijen

Dutch Game Garden (DGG) opent op 3 maart samen met opleidingsinstituut NHTV een nieuwe DGG-vestiging in Breda.

Dat meldt de organisaties maandag.

Het is de derde vestiging van DGG, eerder ruimde de organisatie al kantoren voor beginnende gameontwikkelaars in Utrecht en Hilversum in.

NHTV biedt sinds 2006 een specifiek op games gerichte opleiding aan: International Game Architecture and Design.

Door een samenwerking met DGG krijgen NHTV-studenten de kans om tijdens of na hun opleiding zelf een bedrijf op te zetten. Bovendien moet de derde DGG-vestiging de lokale economie gaan stimuleren.

60 werkplekken

Dutch Game Garden biedt in Breda zestig werkplekken waar studenten en afgestudeerden van NHTV kunnen werken aan een eigen gamebedrijf. Vier studio’s hebben al intrek genomen in het pand.

Er is ruimte om te vergaderen, te presenteren en ook worden er netwerkevenementen gehouden. Verder werkt DGG aan een trainings- en coachingsprogramma voor de studenten en afgestudeerden.

De Bredase locatie van Dutch Game Garden bevindt zich op ongeveer vijf minuten loopafstand van het station van Breda. Waarnemend burgemeester Bob Bergkamp opent de nieuwe vestiging officieel op dinsdag 3 maart.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: