That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, PS4, Reviews, Xbox One

Dragonball Fighter Z Review

Dragon Ball FighterZ slaat even een andere weg in dan we de laatste jaren gezien hebben in het Dragonball Universum. Ontwikkelaar Arc System Works, welke bekend is van BlazBlue en Guilty Gear, klappen nu hard de game wereld binnen met hun kijk op de Dragonball Fighting games.

De ontwikkelaar is geen vreemde als het gaat om het tot leven brengen van game werelden. Het brengt dan ook zeker het gevoel van de serie, of je nu Dragonball Z of Super neemt, naar je toe.

Het resultaat staat als een huis, dit huis is een 2D vecht ervaring met visuals gelijk aan Street Fighter V en met soepelheid waar Marvel vs Capcom 3 nog iets van kan leren. Tijdens de gevechten vliegen de energy blast over het scherm, het is een kleurrijk palet van allerlei soorten acties, je slaat je tegenstander tegen de grond en op sommige plaatsten zie je de scheuren ontstaan, schop hem zo hard en het hele veld zal omgetoverd worden tot een verslagen wereld, om dan te eindigen met een scherm vullende finishing move die zo uit de serie lijkt getrokken. Voor fans van de show zullen de visuals, de acties en zeker de super moves een reden zijn om de game aan te schaffen.

Gamers die juist meer aversie hebben met vecht games willen weer iets anders van een game behalve visuals, ook zij komen hier zeker aan hun trekken. De game bied een zekere diepgang in de gevechten en de combo’s. Het is niet zo complex en diep als je misschien gewend bent van Arc System, maar het staat zeker zijn mannetje. Om nieuwkomers ook een kans te geven zijn en de controls onder de knoppen te krijgen is het eigenlijk allemaal makkelijker gemaakt dan dat het lijkt.

Zonder in te duiken in wat diepere aanvallen en details, Dragon Ball Fighter Z maakt gebruik van auto combos om gemakkelijker aanvallen aan elkaar te knopen. Druk de zelfde knop een paar keer op rij in, mix hem met wat nadere knoppen, zorg voor een goede timing bij het drukken, en voilà je heb zowaar een heerlijke combo.

Als je nu denkt dat de ouderwetse button smasher in zijn voordeel is, helaas voor deze. De game beschikt over een ruime hoeveelheid counter moves en slimmigheidjes als instant transmission, hiermee kom je vrij rap uit de penarie.

Daarnaast worden de gevechten uitgevoerd in een 3v3 scenario, zo is het mogelijk om in je combo of aanval te wisselen of je tegenstander te dwingen om te wisselen. Ook is het mogelijk om even een snelle aanval uit te laten voeren door deze partners, dit kan net dat extra zetje zijn. Het is hier dan wel handig om te weten wat welke partner doet.

Het is namelijk van belang een goed gebalanceerd team te kiezen, tussen super moves en power ups, het maakt dan zoveel uit. De grens tussen winst en verlies ligt dicht bij elkaar.

De game zit voor de rest lekker vol met content. Er is een twee speler offline multiplayer, een zes speler online face off, 8 speler lobby’s voor kijkers, grote online toernooien en meer.

In single player beschik je over de arcade modus en een uitgebreide verhaal modus met drie verschillende plotten. Het is leuk om te zien, het verhaal is namelijk geheel origineel en gemaakt door Toriyama en draait om Android 21 van het Red Ribbon leger.

Arc System heeft goed gekeken naar de TV show en de game zit dan ook vol met gevechten, soms voelt het wat als een herhaling aan. Enkel bevat elke arc wel een ander perspectief op het verhaal, eenmaal doorgespeel vallen de verhaal delen mooi in elkaar. Ook beschik je meteen over een betere kijk op de karakters en het vecht systeem. Wil je alle drie de delen uitspelen neemt het toch al ruim 30 uurtjes in beslag.

Wat opvalt als je deze titel naast overige titels legt is het roster. Deze game beschikt over ongeveer 20 vechter, dat is voor nu meer dan voldoende. Bandai heeft wel beloofd meer vechters naar de game te zullen brengen.

De game is anders dan de meeste games die we gezien hebben, toegankelijk voor de nieuwkomer en uitdagend voor de ervaren gamer. De game voelt dan ook alsof je een nieuw stuk in de serie speel en doet iedere recht aan zijn DBZ titel. Als fan van de franchise ben ik echt verslaafd geraakt aan de titel.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE