That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Gaming, PS4, Reviews

Dragon Quest XI Review

Jaren geleden kwam ik een keer in aanraking met een Dragon Quest titel, voor iemand die enkel de Final Fantasy serie kon was het een leuke afwisseling. Ik was dan ook meteen verliefd op de stijl en de game. Vanaf dat moment altijd fan van de serie. Dan krijg je ineens Dragon Quest XI voor je kiezen en komen al die verliefde gevoelens weer terug.

Zoek je nou een Dragon Quest avontuur wat vol de nieuwe gebieden induikt op zoek naar avontuur, dan helaas. Dit is echt een Dragon Quest ervaring zoals hij hoort te zijn, met de vijanden die je kent, de grappen zoals we ze kennen en gewoon het gevoel. Het is in feite een heerlijke instap in de wereld van JRPG. En het verhaal, nou dat kan je vast wel raden, een held zonder verleden welke erachter komt dat hij een reincarnatie is van een held uit het verleden. Hij is gekomen om het slechte te stoppen met de hulp van wat vrienden. Klassiek Dragon Quest, maar is dat naar? Zeker niet.

Na elk hoofdstuk in de game voegt er een vriend zich bij je party, dit zal doorgaan tot je op goeie sterkte bent. Elk karakter beschikt ook over zijn eigen unieke skill set, hierdoor kun je de perfecte samenstelling kiezen voor jouw speelstijl.

Dragon Quest XI klinkt niet als een vernieuwing maar is dat zeker wel. Het zit eigenlijk precies op de grens van je fans tevreden houden met nieuwe dingen maar tegelijk ook trouw blijven aan je kernwaarden. Zo zal Dragon Quest nooit ineens heel anders gaan aanvoelen.

Wat nieuw is en meteen opvalt in de game is het kunnen positioneren van de karakters in een gevecht, waar ze eerst strak op een lijn stonden, is het nu mogelijk om ze zelf rond de vijand te zetten. Helaas voor ons helpt dit niks in het gevecht en ziet het er enkel anders uit. Het wordt dus niet ineens een aanval van achteren. Ook is het nog mogelijk om de Klassieke optie aan te vinken voor de gevechten als je het echt irritant vind dat positioneren.

De game is opgedeeld in, voor het gemak, afleveringen, het voelt en kijkt dan ook heerlijk als een lekkere anime weg, enkel een anime die toch makkelijk 80 uur kan duren. Het kan zelfs nog langer duren als je de tijd neemt om de wereld te ontdekken, alle lagen in de game te onderzoeken, alles wat je extra doet geeft toch meer gevoel bij de game. Het is gewoon weg een heerlijke wereld om in rond te lopen, elk dorpje elke regio die je tegenkomt voelt levendig. Elk gebied zijn eigen charme en bevolking.

Deze gebieden zitten ook vol met diverse side quests, geheime deuren, ingredienten om te vinden en genoeg schatten. Zoek je een game vol met content dan is dit echt je game. Ben je gedreven om de game te voltooien en wil je alles halen dan kan je je sociale leven gedag zeggen. Ik hou echt van deze game, lang uit op de bank genieten van alles dat het te bieden heeft.

Het vechten in de game gaat eigelijk zoals je gewend bent bij de meeste RPG’s, het gaat op turn-based basis, erbij gekomen is het Pep systeem, deze geeft een karakter een aantal krachtigere aanvallen om zo het gevecht te doen keren, het mooiste is het zelfs als je samen bent dan krijg je een combi aanval. Het is in het begin handig om dat voordeel te halen, spendeer jij genoeg tijd in zijmissies en het grinden van XP dan hebben ze later niet heel veel nut meer, het is namelijk goed te doen om in deze game sterk genoeg te worden.

Mocht je nou denken, ik wil nog meer voordeel, steek dan wat tijd in het maken van wapens of armor. Het is nog leuk om te doen ook dus dat scheelt wel. Gebruik de meeneem forge in je kamp en via de minigame is het mogelijk om echt sterkere versies van sommige items te maken. Dit helpt nog eens aanzienlijk in je gevechten. Mocht je dit nou niet heel serieus nemen en maar wat doen, is het zelfs mogelijk het een beetje te verkloten. Gelukkig kan je de stukken nog hergebruiken dan.

De game mag dan voorspelbaar zijn met een bekend verhaal, het is zeker de moeite waard om deze nieuwe Dragon Quest een kans te geven. Ben je nieuw in de serie is dit de uitgelezen kans om kennis te maken met de mooie wereld van Dragon Quest. Ook voor de spelers die graag verkennen in plaats van de moeilijke dingen is deze game ook op het lijf geschreven.

 

 

 

We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE