Home Movies Doctor Strange: Multiverse of Madness Review (Geen spoilers)

Doctor Strange: Multiverse of Madness Review (Geen spoilers)

by Sven

De Marvel Cinematic Universe is de afgelopen jaren maar aan het groeien en groeien. Waar het eerst alleen ging over films, zijn er nu ook series en aan het einde van het jaar komt er zelfs een Holiday Special aan. Toch is voor velen Doctor Strange: Multiverse of Madness een van de grootste Marvel release van dit jaar. Daarom zullen wij de film, kort, maar wel spoiler free, voor je uiteen zetten wat wij van de film vonden.

In MoM wordt je iets meer dan twee uur meegenomen in een trip door het multiversum heen. Het begrip van een multiversum is natuurlijk uitgelegd in Spider-Man No Way Home en tevens ook What If. Dit zijn dan ook twee delen van Marvel content die je gezien moet hebben voordat je deze film gaat kijken. Doe je dat niet, dan zal je wat achtergrond informatie missen in een film die twee uur lang bomvol met actie is waar bijkomen eigenlijk geen optie is. Het begin van de film wordt redelijk snel en goed ingeleid. Al snel bevind jij je in het multiversum en kom je karakters van weleer tegen. Deze karakters worden allemaal netjes geïntroduceerd, zodat jij snel een beeld hebt wie en wie is.

Na het begin van de film en als je eenmaal het multiversum bent binnengetreden, dan is er eigenlijk geen stoppen meer aan bij de film. De ene na de andere scene vliegt om je oren en dat is niet perse iets slechts. De film heeft een fijn tempo wat prima te volgen is, zolang je maar het kijkvoer (Spider-Man No Way Home en What If) gezien hebt. Daarnaast is MoM een film die totaal anders aanvoelt dan welke andere Marvel film die er ooit is geweest. De film is dankzij de director Sam Raimi (bekend van Spider-Man 1,2,3 en horror films) meer een instap horror film dan een bekend MCU film. Het is fijn om een keer een ander soort film in de MCU te zien, waardoor het toch net wat anders en net wat interessanter weg kijkt. Hier ligt dan ook de kracht van de film in onze ogen.

Waar de kracht van deze film niet ligt, is dat deze film veel weg heeft van een bepaalde Marvel Serie. Het lijkt alsof de schrijvers veel inspiratie daar uit op hebben gedaan, waardoor de film soms als een uitgebreider verhaal voelt. In onze ogen is dat niet wat deze film had kunnen zijn.

De echte kracht van deze film ligt in de acteurs en actrices. Elizabeth Olson is geweldig in haar rol en elke scene met haar is geweldig. Benedict Cumberbatch laat zien dat hij de MCU kan leiden nu Robert Downey Jr. natuurlijk weg is, maar de echte ster van de film is Xochitl Gomez die America Chavez speelt. Zij is geweldig in haar rol en met 16 jaar oud is er hopelijk voor haar een geweldige carrière in het verschiet.

Kort gezegd vonden wij Doctor Strange: Multiverse of Madness een zeer vermakelijke en ook leuke film. Toch vonden wij hem niet zo spectaculair, vooral omdat deze film in onze ogen zoveel meer had kunnen betekenen misschien binnen het gehele MCU. Toch raden wij deze film aan en geven wij hem ook een 8/10.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: